Аз няма как да потвърдя в момента автентичността на показания

...
Аз няма как да потвърдя в момента автентичността на показания
Коментари Харесай

Спецпрокуратурата: Няма как да потвърдим автентичността на показания от Рашков документ

" Аз няма по какъв начин да потвърдя сега достоверността на показания документ от Бойко Рашков ". Това разяснява ръководителят на спецпрокуратурата Валентина Маджарова пред: " От 2017 година нито един прокурор в България не образува дело против съответна персона, в това число и остарялата трактовка - дело против незнаен причинител, тъй като по този начин реши законодателят и тъй като трябваше да осъществим рекомендации на Европейския съд. Образува се закононарушение по обстоятелството на осъщественото действие. Дали във входа на следствие ще се откри изобщо, че е осъществено действие, това е въпрос на доказателства и на оценка на тези доказателства. Неслучайно всички каузи за корупция се образуват по оптимално обран и съдържащ минимална информация метод и това е с цел да няма теч на информация, тъй че кой, за какво и по какъв начин позна различен човек в това разпореждане, което се появи, е тематика на различен диалог ".

" В началото на формиране на досъдебно произвеждане ние не можем да назовем имена на лица, тъй като нарушаваме презумпцията за непорочност и тъй като нарушаваме и наредбата на член 214 алинея 3 от Наказателно-процесуалния кодекс, в която се споделя, че в акта за формиране на досъдебно произвеждане не се сочат имената на лицето, за което има данни, че е направило закононарушение ". Това изясни пред БНР представителят на спецпрокуратурата Христо Кръстев.

По отношение на обвиняванията към Васил Божков представителят на спецпрокуратурата съобщи, че към днешна дата те са 20 на брой: " Към днешна дата обвиняванията към господин Божков са за началник на незаконна група, за пране на пари, за държане и продажба на културно-исторически полезности без позволение, за длъжностни закононарушения. Има обвинявания и за опит за убийства и изнасилвания. В Специализираната прокуратура има 4 досъдебни производства, по които господин Божков е обвинен. Главното досъдебно произвеждане касае Държавната комисия по хазарта ".

В четвъртък на онлайн конференция от Дубай Васил Божков заявява подготвеност да се върне в България незабавно откакто бъде свален от интернационално търсене. Ръководителят и представителят на спецпрокуратурата - Валентина Маджарова и Христо Кръстев, обясниха, че това по принцип е допустимо, само че че не могат да се доверят на декларациите на Божков: " При състояние, че управляващите на Обединените арабски емирства разрешават той да обитава свободно на тяхна територия и не е арестуван в ареста по отношение на нашето искане за екстрадиция, той може да се качи на самолета от Дубай за София и в случай че кацне на територията на България, ние ще предприемем неотложно ограничения по предявяване на документално обвиняване и разпит в качеството му на обвинен ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР