Аз много се надявам моята визита в Китай да допринесе

...
Аз много се надявам моята визита в Китай да допринесе
Коментари Харесай

Ким Чен Ун в Китай: Надявам се да допринеса за мира на Корейския полуостров

Аз доста се надявам моята аудиенция в Китай да способства за мира на Корейския полуостров, сподели водачът на Корейската народнодемократична република (КНДР) Ким Чен Ун в Китай, съобщи РИА Новости.

Пекин през днешния ден публично удостовери, че лидерът на Северна Корея е посетил най-многолюдната страна в света, а централната телевизия популяризира протоколни фрагменти от срещата. Китайското външно министерство разгласява стенограма от срещата на госта със своя хазаин - президента Си Цзинпин. "В този прелестен пролетен ден, изпълнен с благополучие и вяра, уверен съм, че моята първа среща с водача на великата страна ще бъде плодотворна за другарството сред нашите две страни, а също и да способства към мира и стабилността на Корейския полуостров ", съобщи Ким Чен Ун.

"Ние сме изцяло подготвени дружно с КНДР да работим за укрепването на другарските връзки сред Пекин и Пхенян. Задълбочаването на връзките сред двете прилежащи страни ще способства за мира в регион ", уточни президентът на Китай.

Първата аудиенция в чужбина на Ким Чен Ун от идването му на власт през 2011 година бе коментирана и от Сеул и от Токио.

"Ние се надяваме това посещаване да даде принос към разоръжаването на Корейския полуостров ", написа в публично известие на външното министерство на Южна Корея.

"Визитата на Ким Чен Ун демонстрира, че той е надъхан позитивно към договаряния ", уточни японският министър председател Шиндзо Абе.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР