Аз бях против да се иска вот на недоверие. Не

...
Аз бях против да се иска вот на недоверие. Не
Коментари Харесай

Бойко Борисов: Аз бях против да се иска вот на недоверие

" Аз бях срещу да се желае избор на съмнение. Не че не го заслужават. Не че на би трябвало да си отиват незабавно. Кражбите и корупцията сега са в небивало състояние ", съобщи водачът на ГЕРБ в коментар за политическата конюнктура.

" Преди години президентът Радев – и тогава доста пъти споделих, че омразата, която насажда измежду хората и измежду партиите – ще убие политическия хайлайф. Гледах изявлението на премиера Петков – както доста други хора. По-късно ще извадим 12 лъжи. Но, в случай че и аз продължа в тази посока – това е контрапродуктивно за страната ", сподели още Борисов пред организацията на Жени-ГЕРБ.

По думите му, след всичко казано през последните дни - той може да разяснява политическите " заклинания ".

" От всичко, което се случи през вчерашния ден, мога да разясня заклинанията на партиите. Няма по какъв начин ние да преработваме съветски петрол. На бензиностанциите да купувате гориво по 3,50 лева Да се осъществят 300 млн. млв. облага. Тази коалиция безпринципно се разпадна. Когато Слави Трифонов говореше Има Такъв Народ против ГЕРБ, те бяха любимците. Ние не желаеме да плащаме газ, четири път по-скъп. А и не дават отговор какво става с танкера. Сложили си една маска " Борци против корупцията ". Била продоволствена рецесия. Ако беше ГЕРБ в ръководството нямаше да из разреша да вдигнат цената на топа. Защото и миньорите, и АЕЦ-а е български. Защото, в случай че имате дете, би трябвало да му вържете на ръчичката 40 хиляди лева за дълг ", сподели Борисов.

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов разгласи, че ще търси диалози с други политически сили за бъдещо ръководство на страната. Преговорите ще са основани на съответни правила.

Лидерът на ГЕРБ уточни като съдружник всяка партия, която работи за влизането на България в еврозоната, приемането на еврото, разширението на Западните Балкани, цялостното диференциране на доставките на газ, етническата приемливост.

" Ще сложим различен репер - нашите разграничителни линии ще са правила, а не дали харесва Христо Иванов. Нека да не дефинираме водачът какъв е, а да забележим - по активността на партиите, ще ги познаете. " - съобщи Борисов.

По думите му Кирил Петков е подвел евроатлантическите ни сътрудници, демонстрирайки мощ по отношение на Република Северна Македония, а през днешния ден още веднъж е блокирал процеса като е хвърлил тематиката на Народното събрание.

" Виждате ли подлостта - той се пробва да контракти нещо, само че след това да каже у нас, че Народното събрание го е решил. И да върви в Брюксел да се хвали какво е направил. Петков сподели, че не може да направи нищо за Северна Македония и Албания. Те счупиха страната и в този момент, в случай че ние продължим в техния дух, ще дочупим нещата. И нашите деца къде ще живеят? Те ще си тръгнат, а нашите деца? " - съобщи той.

" Тази коалиция се разпадна, тъй като беше безусловно безпринципна ", сподели Борисов и прикани Кирил Петков да се " държи съществено " във връзка изказванието на премиера, че ГЕРБ, Движение за права и свободи, Има Такъв Народ и „ Възраждане “ са били мафия.

" Ако това е правилно, в случай че извършите инспекция в Google, ще видите, че италианската, албанската мафия са нищо спрямо нас. Защото тази мафия ще наброява над 1,5 милиона души. Дръжте се съществено! ", прикани Борисов.

Той изрично отхвърли изказванията на ръководещите, че се е основала някаква нова коалиция.

" Вчера четирите партии си гласоподаваха бюджета, а пред хората обявиха, че опозицията е в коалиция. Това е шизофрения ", съобщи водачът на ГЕРБ. Той съобщи, че Никола Минчев е паднал, тъй като се е държал надменно.

Борисов изрично осъди нападенията против политически съперници след митинга, проведен от " Продължаваме промяната " в отбрана на сваления ръководител на Народно събрание Никола Минчев, на който участва и министър председателят Петков.

Борисов засегна и въпроса с жизненоважните за страната газови доставки, напомняйки, че за момента имаме единствено два танкера, а за трети и четвърти нямаме информация.

" Не желаеме да плащаме за природен газ четири пъти по-скъпо. Правителството не дава отговор на въпроса какво ще се случи с газовите доставки през летните месеци ", сподели той.

Борисов засегна и външнополитическите тематики и застана твърдо зад евроатлантическия път на България.

" Политическият свят се трансформира с часове. Русия е агресор и това го споделям ясно. Светът е разграничен. Не може да има референдум за НАТО в България. Ние не можем да подкрепим такова нещо. Всеки, който поддържа евроатлантическите политики, е наш сътрудник, без значение кой е водач на тази партия ", съобщи Борисов и добави: " Съюзниците би трябвало да се избират по темелите на техните партии, а не по персоналните връзки сред водачите на партиите ".
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР