Аз бях жената, на която Гешев се обади по телефона

...
Аз бях жената, на която Гешев се обади по телефона
Коментари Харесай

Атанасова: Аз съм жената, на коят се обади Гешев, отношенията ни са институционални

" Аз бях дамата, на която Гешев се обади по телефона да попита правилно ли е, че госпожа Габриел е споделила това пред нашата парламентарна група ".
Прочетете още
Това удостовери председателката на парламентарната група на ГЕРБ Десислава Атанасова пред БТВ тази заран.

В изказването си от понеделник основният прокурор описа, че се обадил на жена, която стояла до Мария Габриел, и тя му споделила, че не е знаела за това, че ще разгласи искане за оставката му. Знаели са доста стеснен кръг към Борисов, сподели Гешев.

Беше обявено пред цялата парламентарна група, въпросът за промяна повдигаме от години, сподели още Атанасова тази заран. Тя самата научила за желанието на ГЕРБ да се желае оставката на обвинител №1 на същото това съвещание, а не по-рано.

А на въпроса другарка ли е с Гешев, както изясни самият той, отвърна, че връзките им са институционални - както с основния прокурор, по този начин и с всички останали ръководители на институции, защото е ръководител на най-голямата парламентарна група в Народно събрание.

Атанасова не посочи какъв брой постоянно са се чували с основния прокурор, само че уточни, че познава Иван Гешев от 10 години. Не се чуваме всеки ден, вметна Атанасова.

От 2009 година съм член на правната комисия, господин Гешев, както и доста други хора ми имат телефона, по този начин както го има и вашият екип, сподели още тя.

Ние за предписания и готвене не сме си говорили, диалогът - институционален или не, касае значима за обществото тематика, добави шефката на ПГ на ГЕРБ. " Не съм човек, който употребява enter, delete и алена слушалка, мога да подвигна телефона на всеки ", съобщи Атанасова. Преценката на господин Гешев с кого какви връзки има и по какъв начин ги възприема, е персонално негова.

" Мария Габриел си дава ясна сметка, че носи огромна отговорност, и то не тъй като е претендент за министър председател на ГЕРБ, а тъй като в случай че не се осъществя първият изследователски мандат, по-късно наподобява съвсем безнадеждна реализацията на втория и на третия мандат. Съвсем нехипотетична, а евентуална, е да има 6-и предварителни избори ", сподели тя. " В момента България няма еврокомисар, тъй като Мария Габриел напусна ", акцентира Атанасова.

" Във всяка партия има хора, които са и специалисти, и вземат участие в политиката. " Според нея, Демократична България са част от една коалиция, която ГЕРБ смъкна с избор на съмнение, и то за неуспех във финансовата политика. Така тя не вижда по какъв начин те оферират човек за финансов министър.

" Еврокомисията е държавното управление на Европа, т.е. Мария Габриел има поддръжка от европейската национална партия ", твърди Атанасова.

" Странно беше, че Българска социалистическа партия прекратиха договарянията ", счита Атанасова, тъй като в продължение на дни те водели политически разговор, а последният им диалог е бил оня ден.

" Гласовете биха пристигнали от всички народни представители, които слагат страната преди партията си или своята политическа принадлежност ", твърди ръководителят на парламентарната група на ГЕРБ. " Ако не може да се реализира единодушие в първия мандат, то по-късно е извънредно огромен рискът за България, тъй като нямаме бюджет ", прибавя още тя.

Според Атансова обаче явно задачата на ПП-ДБ са предварителни избори.

Тя призна още, че е гласът " въздържал се " в ПГ на ГЕБ при вчерашното гласоподаване за началник на правната комисия. На поста Политическа партия излъчи Стою Стоев, 30-годишен, а ГЕРБ ги поддържа с принуда заради джентълменската спогодба да се ротират шефовете на Народното събрание и на правната коисия.Никола Минчев щеше да е по-адекватно предложение, разяснява тя.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР