Аз алармирах преди 3 седмици за съществуване на такава болест,

...
Аз алармирах преди 3 седмици за съществуване на такава болест,
Коментари Харесай

Кантарджиев огласи тревожни неща за новата болест, атакуваща черния дроб на децата

Аз сигнализирах преди 3 седмици за битие на такава болест, която би трябвало да се наблюдава и да се търси интензивно. Преди дни Министерство на здравеопазването взе ограничения. На уеб страницата на националния център има данни за това положение. Засега в България няма разказан подобен случай. Случаите по данни на СЗО са някъде към 288. Във Англия са към 111. Съединени американски щати 12, Израел 12. Това са последните данни.

Това заяви доктор Тодор Кантарджиев в ефира на Българска национална телевизия, говорейки за новата болест по децата, която поразява черния им дроб.

Проследява се към 1 милиард население, посочи той.

" Много дребен брой случаи, само че кое е рисковото - че не знаем какъв е причинителя. Англия сигнализира първа на 5 април. Оказаха се деца в цялостно здраве, които не са боледували последния месец, внезапно утежняване на общото положение с прояви на общ изострен хепатит, пожълтяване, повръщане, бял цвят на изпражненията.

Типична картина на хепатит. За страдание във Англия и другите европейски страни, в това число прилежащи нам страни, какво се оказва, че някъде към 10% тежко карат това положение и даже се е стигнало до нуждата до чернодробна трансплантация ", разкри още Кантарджиев.

" Болестта се развива в границите на дни. Тъй като медицината и родителите, заради необятното потребление на хепатитната ваксина, към този момент малко се приказва за хепатит при децата, по тази причина нашето общество е много с напрежение. Трябва да се наблюдават случаите. Трябва да се знае че при една огромна част от децата се откриват съществуване на аденовирус.

Това е една група вируси, които са публикувани в обществото със сезонен темперамент, нормално пролетно. Една част от тези вируси засягат очите, вършат доста мощно инфектиране на очите. Много мощно неприятно, доста болежка. Има четири групи от този вирус, които предизвикват проблеми на храносмилателната система. Чрез секвениране е открито, че този аденовирус го има при повече от половината от случаите ", описа още вируслогът.

" Предположенията за появяването на заболяването са няколко. През двете години на К-19 нямаше разпространяване на доста вируси, груповият имунитет е намалял, по тази причина е допустимо по-сложно протичане. Второто съмнение е децата да са били заболели първо от К-19.

Искам да превара антиваксиръите, Децата не са имунизирани. Второ нещо доста значимо. Тези деца не са кърмени от майки, които са имунизирани. Случаите са измежду деца до 6-7 годишна възраст, като най-голямата периодичност е до 3 годишна възраст. Най-важното, има лекуване.

Второ, което би трябвало да е знае - гамаглобулините имат лечебно деяние при тези случаи. И най-важното, защото този вирус е доста по- друг от ковид, тоалетните кърпички със алкохол към този момент не работят. Трябва да се гледат кърпички с хлор. Много е значимо децата да си мият ръцете и да се употребяват кърпички с хлор.

Възможно е децата да се разболяват, тъй като не са били в контакт с аденовируси. Може да има генетично влечение. На 100 % не сме несъмнено, че е отговорен аденовируса. Малко са случаите и много неща не се знаят. Вирусът се предава с предмети, повърхности, ръце ", продължи Кантарджиев.

Той изрично акцентира, че родителите би трябвало да внимават за следните признаци - пожълтяване на кожата, обвързвано с повръщане и бели изпражнения при децата.

Д-р Кантарждиев също сподели, че до една седмица ще времето към този момент ще е топло, по тази причина би трябвало да не оставяме храна на открито повече от 3 часа храна отвън хладилника. Също по този начин да не се върви по тревни площи, с цел да не ни ухапе кърлеж. При унищожаване на кърлеж постоянно се взима еднократно антибиотик. Много е значими косенето на тревните площи и обработването им. Също общините би трябвало да отровят ларвите на комарите във водоемите.

К-19 изобщо не е липсващ. Днес са 400 случаите. Малкият брой се дължи на мощно занижения брой на проучванията. Вирулентността на микроба отслабна фрапантно. Минал е през по-голямата част от популацията на България. Най-опасното е възрастните хора, които две години се криха и се пазиха, би трябвало на края на лятото да се имунизират. Кампанията по имунизирането продължава и към края на лятото би трябвало да се имунизират.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР