Айфеловата кула в Париж ще бъде затворена в събота заради

...
Айфеловата кула в Париж ще бъде затворена в събота заради
Коментари Харесай

Айфеловата кула остава затворена заради протестите на жълтите жилетки в събота

Айфеловата кула в Париж ще бъде затворена в събота поради митингите на " жълтите жилетки ", заяви през днешния ден компанията оператор на кулата, съобщи Франс прес. " Обявените за събота, 8 декември митинги в Париж, не разрешават приема на гости при положителни условия на сигурност. Ето за какво Дружеството за употреба на Айфеловата кула реши да я затвори през този ден ", се споделя в известие на компанията-оператор.

 © Българска телеграфна агенция
Туристическият обект беше затворен за посещаване на 24 ноември, когато се очакваше митинги да има на Марсово поле - зоната зад Айфеловата кула. Тогава обаче митингите се насочиха към бул. " Шан-з-Елизе ".

Кулата не беше затворена за посещаване предходната събота, когато митингите на " жълтите жилетки " бяха белязани от принуждение и вандалски прояви в Париж.

Парите за билетите, закупени онлайн за аудиенция на кулата на 8 декември, ще бъдат автоматизирано възобновени. Компанията-оператор на кулата сервира опрощение за породеното стеснение на туристите, които няма да могат да посетят обекта на 8 декември.

Същевременно от префектурата на Париж беше насочен апел за затваряне на магазините на " Шан-з-Елизе " в събота поради предстоящите нови митинги.

В същия ден няма да работят още седем музеи и исторически обекти в столицата, измежду които парижката опера, катакомбите, Лувърът, музеят Орсе, музеите Гран и Пти пале. Френският министър на културата Франк Ристер сподели, че крайнодесни и крайнолеви размирници възнамеряват да се смесят с протестиращите в събота.
 Още възпитаници се включват в митингите на Още възпитаници се включват в митингите на "жълтите жилетки " във Франция
Ескалацията на напрежение във Франция продължава. Ученици от от ден на ден градове се причисляват към митинга на "жълтите жилетки ". Само през днешния ден и единствено п...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР