ай-голямата германска банка търси начини да сложи край на отношенията

...
ай-голямата германска банка търси начини да сложи край на отношенията
Коментари Харесай

„Дойче банк” и Тръмп, проблем за 340 млн. долара

ай-голямата немска банка търси способи да постави завършек на връзките си с президента Доналд Тръмп след изборите в Съединени американски щати, оповестява „ Ройтерс”, базирайки се на трима висши чиновници във финансовата институция.

Тръмп дължи на „ Дойче банк” към 340 милиона щатски $, които са отпуснати против ипотеки на негови парцели.

Трите заема стартират да изтичат след две години и персонално са обезпечени от президента на Съединени американски щати.

На съвещания през последните месеци управителният съвет на „ Дойче банк”, който управлява репутационните и други опасности за заемодателя в района на Америка, е обсъждал способи да освободят банката от връзката ѝ с Тръмп.



През годините финансовата институция му е отпуснала заеми за общо 2 милиарда $.

Една от концепциите е, последните три останали заема да бъдат продадени на вторичния пазар. Проблемът е, че не е ясно кой би желал да ги купи и да понесе обвързваните с това проблеми.

От „ Дойче банк”, както и от администрацията на Тръмп, са отказали да разясняват тематиката пред „ Ройтерс”.

Името на немската банка, която за първи път стартира да отпуска заеми на Тръмп в края на 90-те години на предишния век, беше забъркано в няколко от свадите към президента, в това число и следствието на връзките му с Русия.



Ако Тръмп загуби изборите и Демократическата партия поеме контрола над Белия дом и Конгреса, от управлението на „ Дойче банк” имат вяра, че следствията против към този момент някогашния президент ще бъдат възобновени.

При този сюжет обаче от немската банка ще имат по-голяма независимост да прекратят връзките си с Тръмп.

Текущите заеми са отпуснати против ипотеки на голф игрището на магната край Маями и хотелите му във Вашингтон и Чикаго. Те са с гратисен интервал и досега по тях се заплащат единствено лихви. Падежите им са през 2023 и 2024 година

Но приходите от ипотекираните парцели на Тръмп са под напън от рецесията с ковид-19. От „ Дойче банк” обаче не са изключително загрижени за опцията на магната да изплаща отговорностите.



Ако той не е президент ще бъде доста по-лесно заемите да бъдат продадени или да бъде изтънчен запор и наложително заплащане.

Изводът, показват източниците на „ Ройтерс”, е, че въпросът ще бъде решен едвам откакто стане явен резултатът от изборите в Съединени американски щати.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР