Awusife Kagbitor крачи разтревожено по сух участък земя с изглед

...
Awusife Kagbitor крачи разтревожено по сух участък земя с изглед
Коментари Харесай

Наводнения в Гана: „Цялата ми ферма е под водата, както и къщата ми“

Awusife Kagbitor крачи разтревожено по изсъхнал сектор земя с аспект към нейните рухнали и изцяло потопени три дом със спалня в Мепе в региона Волта в Гана.

Тя споделя, че е видяла вода да блика в къщата й от близкия поток и в границите на 10 минути равнището на водата е достигнало врата й. След като чу, че домът на майка му се наводнява, нейният наследник Кенет се втурна към местопроизшествието и преплува пътя си през надигащите се води, с цел да избави майка си и дребните си братя и сестри.

The 56-годишен фермер е една от хилядите жертви на наводненията в югоизточна Гана. Това е злополучие, с което тя се бори да се помири. Бяха взети ненадейно и не можаха да спасят нищо, споделя ми тя, до момента в който капки сълзи се търкалят по лицето й.

" Цялата ми плантация е под водата, както и къщата ми. Успях да взема единствено облеклата си. Отне ми към 14 години, с цел да построя тази къща - няма къде да отида, няма друга земя, върху която да се строи “, сподели госпожа Кагбитор.

Нейната орис е споделена от близо 26 000 други, разселени от наводнения породени от следеното разливане на непотребната вода от водноелектрическите язовири Akosombo и Kpong покрай южния завършек на езерото Волта.

Какво аргументи наводненията?

Гана изпитва непредсказуеми модели на превалявания от месеци, което съгласно доста учени е резултат от изменението на климата.

Проливните дъждове доста усилиха размера на водата в двата язовира и чиновници на Volta River Authority, електрическата компания, която ръководи язовирите, започнаха " следен разлив “ на оборудванията преди месец.

Казват, че оптималното безвредно работно равнище на язовир Акосомбо е 277,5 фута. Ако водата зад язовира стигне по-високо, той може да се спука.

Нивото на водата неотдавна доближи връх тъкмо под това - към 277,26 фута, принуждавайки ги да " разлеят " непотребната вода, с цел да предотвратят злополука, която може да има ужасни последствия.

Източник: bbc.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР