Автошколите на протест, недоволстват от ДАИ Автошколите излизат на протест.

...
Автошколите на протест, недоволстват от ДАИ Автошколите излизат на протест.
Коментари Харесай

Автошколите на протест, недоволстват от ДАИ

Автошколите на митинг, недоволстват от ДАИ Автошколите излизат на митинг. Причина за недоволството на инструкторите е, че административните проблеми в ДАИ затрудняват работата им и водят до загуби.
 
 Самият митинг, плануван за вторник, е под мотото „ Ние не сме корумпирани ”, с което школите целят да покажат, че са пострадали от протичащото се в " Автомобилна администрация ". Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България изясни, че има доста случаи, при които инструкторите отхвърлят да заплащат подкупи и резултатът е, че всички техни курсисти са късани на изпитите.
 
Ще поеме ли страната напълно шофьорските изпити?

Автошколите са сложени в обстановка, в която не могат да работят поради проблеми в ДАИ, сподели Красимир Георгиев от Асоциацията за подготовка на автомобилистите в България. Пример за това е определянето на дати на практическия шофьорски изпит. " Аз имам и освен аз, сътрудниците имат 10 човек група и вместо да бъдат изпитани за ден от ДАИ, ги разхвърлят в пет дни по двама души. Това значи този инструктор пет дни да не работи, да не кормува. Поне да знаехме, че изпитът е примерно от 9.00 часа до 10.00 часа и той да си е направил сметка, не. Отиваш, чакаш, и може да те изпитат в 10.00, 12.00, 15.00 часа ", разяснява той.
 
Шофьорските изпити да се извадят от ДАИ, предлага СБА

Освен административни проблеми и усложнения школите се оплакват и от непрекъснатите обвинявания в корупция, ориентирани към тях. " Мотото на тази национална среща е, че ние не сме корумпирани, а пострадали от корупцията. Защото има доста случаи, когато в случай че не подходиш вярно, всичките ти курсисти са с оценка „ не ” и тогава поражда въпросът " Остава ли ти различен метод ". А страната ни пречи чрез безумията, които прави " Автомобилна администрация ”. Тази заран съм чакал час в ДАИ, те не могат да си оправят системата, с цел да знам кой изпитващ ще ми пристигна на изпита. Час. Ама като мен са още 20 сътрудници. Ами тези хора, които ни чакат в автошколите да дойдем с изпитващия ", попита Георгиев.
 
Бежанци си купуват шофьорски книжки в България

 Автошколите са подготвени да се срещнат с представители на Министерството на превоза, с цел да обсъдят проблемите на сектора.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР