Авторски колектив от преподаватели от катедра „Езиково обучение“ на СУ

...
Авторски колектив от преподаватели от катедра „Езиково обучение“ на СУ
Коментари Харесай

История славянобългарска за деца представена в Банско


Авторски колектив от преподаватели от катедра „ Езиково образование “ на СУ „ Неофит Рилски “ гр. Банско, показа първата акомодация и преразказ на „ История славянобългарска “. Събитието е част от програмата на Община Банско за честване на светлите годишнини, свързани с живота и делото на св. Паисий Хилендарски.
Директор Елеонора Барякова, която е началник на плана, описа за пътя от раждането на концепцията до реализацията ѝ – „ книжицата “ на св. Паисий Хилендарски, дала начало и подтик на българското Възраждане, да бъде модифицирана на актуален български език за учениците в първите степени на учебното обучение.
С доста обич, огромна отговорност и висок професионализъм, учителите по български език и литература са съумели да запазят стила и духа на паисиевата творба и да ги създадат налични и разбираеми за децата.
Проектът на създателите не завършва с акомодацията в хартиен формат, показа пред препълнената зала Елеонора Барякова. През есента, когато СУ “Неофит Рилски “ чества своята 175-годишнина, ще бъде показана и аудиоадаптацията на „ История славянобългарска “.
Кметът Иван Кадев изрече сърдечни благодарности от свое име и от името на цялата общност за труда на учителите от Банско, които поддържат жив будителския дух на великия банскалия.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР