Авторът на хитовия Облакът Атлас със завладяващ роман за 60-те

...
Авторът на хитовия Облакът Атлас със завладяващ роман за 60-те
Коментари Харесай

Истината за „Утопия Авеню” от Дейвид Мичъл – времето на свободната любов и революциите в сърцето

Авторът на хитовия „ Облакът Атлас ” със вълнуващ разказ за 60-те години на предишния век.
Дейвид Мичъл – създателят на романа, въодушевил касовия филм „ Облакът Атлас ”, историческата епика „ Хилядите есени на Якоб де Зут ” и фантастиката „ Часовници от кости ” – задава литературния саундрак на лятото с хипнотизиращия разказ „ Утопия Авеню ”!
 Кои са спасителите на българските евреи? Кои са спасителите на българските евреи?
В „ Доблест и наказване ” проф. Вили Лилков прави смайващи разкрития за живота и ориста на хората, които пазят и оказват помощ...
„ Утопия Авеню ” разкрива нецензурираната история на годините на свободната обич, революциите на сърцето и протестите по улиците през 60-те години на предишния век. Книга за красивите фантазии на младостта и цената, която човек би трябвало да заплати по пътя към сбъдването им.
В годините, в които „ Сохо ” е центърът на света за десетки прохождащи банди; в които Pink Floyd занапред насочват галактическия транспортен съд към пулсиращото слънце, а Дейвид Боуи пее Кикотещото се джудже, на английската сцена като че ли от нищото се появяват „ Утопия Авеню ” – никому незнайна тайфа, които неведомите пътища на неуспеха събират. Магичната вокалистка Елф Холоуей, китаристът Джаспър де Зут, барабанистът Питър Грифин и басистът Дийн Мос събират парченцата от разрушените си животи, с цел да поемат нагоре към челните места на музикалните ранглисти. Но от тъмните и задимени клубове на „ Сохо ” към триумфално турне в Съединени американски щати и залеза на славата им четиримата ще открият, че се изисква доста повече от гений, с цел да запазиш разсъдъка си и да не изгубиш себе си на това странствуване.
Това е една напълно измислена история, която обаче преразказва орисите на стотици музикални очаквания, погълнати от бурните години, в които са творили. Може ли човек да промени времето, в което живее или то непроменяемо трансформира него преди факлата на революцията му да освети небето?
На страниците на тази приказка за възхода и падението читателят ще се срещне и с същински митове като Дейвид Боуи, Ленард Коен, Джанис Джоплин. И въпреки меломаните да открият известни анахронизми, музиката им издига романа оттатък времето и пространството.
 Елегантността на таралежа от Мюриел Барбери – тънък и остър роман за живота " Елегантността на таралежа " от Мюриел Барбери – тънък и остър роман за живота
С над 30 чуждоезикови издания, милиони продадени копия и сполучлива екранизация, това е елегантен роман за любовта към живота в най-чудатите...
Сякаш с невидими влакна Мичъл вмъква герои и събития от други свои книги като „ Облакът Атлас “, „ Хилядите есени на Якоб де Зут “ и „ Часовници от кости “, с цел да сътвори своята най-мащабна и обезоръжаваща творба, в които тематиките за свободата, сексуалността, откриването на персоналното „ Аз ” изпълват петолинието на романа.
Шеметна, оглушителна, сантиментална и тук-там тъжна, „ Утопия Авеню ” ще ви преведе през най-тъмните и забележителни кътчета на човешката душа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР