Авторът е адвокат, активист на Да, България!. Коментарът му е

...
Авторът е адвокат, активист на Да, България!. Коментарът му е
Коментари Харесай

Кой за какво е виновен и какво да правим

Авторът е юрист, деятел на " Да, България! ". Коментарът му е от " Facebook ".

Винаги и за всичко е отговорна " Демократична България ". Предварително и по минути. А след това и за резултата. " Демократична България " е отговорна за личния си резултат. Виновна е обаче и за резултатите на ГЕРБ и Българска социалистическа партия. Схващате ли? Същите тия, които, когато би трябвало да обяснят резултатите на " Демократична България ", упрекват групировката, а когато би трябвало да обяснят личните си резултати... още веднъж същото. Въобще единственият провинен на всевъзможни избори и изборни резултати е... познайте от три пъти.

Знаете ли за какво се прави това? Защото политиката е игра на виновници. Виновниците изчезват от пейзажа. Който бъде форматиран като провинен, той си отпътува. Защо и кой желае " Демократична България " да е провинен... за всичко... Защо, и от Българска социалистическа партия, и от ГЕРБ, сочат " Демократична България " за провинен за резултатите на Българска социалистическа партия и ГЕРБ... Обяснението е доста простичко – с цел да няма трето, което да им пречи да се договарят. Било за квотите във Висшия правосъден съвет, които конфигурират основен прокурор, било за омбудсман, било за ония 300 хиляди герберски гласа, които избраха и президент. Ето за това.

" Демократична България " е отговорна единствено за личния си резултат. И той не е по никакъв начин неприятен, в случай че и да не е изключително впечатляващ и да не е това, което ни се желае. За страдание,

колкото и отвратително и неприятно да ни е на всички, България умира.

Загива морално, интелектуално, демографски и всячески. И всеки, който най-малко малко го е грижа за това, би трябвало да опита да постави старания за прекъсване и превръщане на тези процеси.

Трябва да е ясно и още нещо – " Демократична България " не може да съставлява всички. Това го могат единствено БКП/БСП и БКП/ГЕРБ. Партиите и политическите обединения съставляват единствено част от популацията. Поне по този начин е в демокрациите. За страдание, в България не са останали доста хора, които могат да бъдат представлявани от групировка като " Демократична България ". Факт. Няма драма в това, обаче. Колкото – толкоз. Разбирам болката и гнева на хората, които не могат да го проумеят това, само че не съумяват да насочат тази страст в вярната посока – " на открито ", а вместо това я отключват " във вътрешността " в деструктивни цунамита. Но не трябва да го вършат. " Враговете " така и така са доста и мощни, с цел да си позволим и самоунищожителни процеси, обвинявайки се едни други за резултати, повече дължащи се на справедливи действителности, в сравнение с нечии " исторически неточности ".

Та, запрятайте ръкави и работете. " Навън ". Не " във вътрешността ".

Колкото и да е мъчно. Защото днешните резултати могат да са по-добри или по-лоши на следващия ден. От всички зависи. Нашата работа е, в случай че щете, " да произведем " хората, които могат да бъдат представлявани от групировка като " Демократична България ". Няма да изяснявам какви са тези хора. Социологическите сечения го споделят ясно - най-общо казано " умни и красиви ". Когато успеем, няма да има потребност от обединения като " Демократична България ". Такива хора и сами знаят по какъв начин да живеят в една свободна страна със постоянна правова система, гарантираща на всеки, че трудът му няма да бъде откраднат от някоя мутра в ортаклък с някой прокурор или служител на реда (впрочем, доста такива хора към този момент го вършат, само че за жалост не в страната България).

(Тук желая да отворя една скоба за " умните и красивите ", тъй като е значимо. Днес това разбиране се унищожава като разбиране. От същото зло. Разрушва се смисъла на тези думи. Защото всяко заличаване стартира от унищожаването на езика. Когато стане нещо неприятно да си интелигентен и хубав, страната се трансформира в страна на тъпи и грозни. Това е самобитен гьобелсов културен инженеринг, чийто резултат от ден на ден се усеща. Обръщане на смисъла и смисъла на понятията – " интелигентен и хубав " =лошо => " тъп и противен " =добро. Това е път към пъкъла, разказан от Оруел. Не тръгвайте по този път.)

Късането на ризи и взаимообвиняването няма да помогне за превръщане на посоката.

Който има хрумвания и сили да ги осъществя, постоянно е добре пристигнал да работи за тях. Ако са положителни, те ще намерят поддръжка. Ако не са и не намират поддръжка - не е нужно да се късат ризи. Може би тези на съидейника са били по-добри. Който знае " по какъв начин нещата няма да станат ", по-добре да не се занимава с социална активност въобще, а и с каквато и да било активност, прочее. Нещата се случват, когато (кумулативно): а/ познаваш действителността и я приемаш каквато е (което не значи, че тя безусловно е прелестна или изцяло ужасна); б/ знаеш къде искаш да стигнеш (което не значи, че можеш да стигнеш на всички места, където поискаш); в/ наясно си дали имаш и какъв брой запас имаш, и до каква степен ще ти стигне той; г/ действаш.

Другото – да се въртиш като пумпал, търсейки проблемите (генералните такива, имам поради – детайлите постоянно могат да се усъвършенстват във всичко и навсякъде) във формите, във формалностите, във фикуса в ъгъла и така нататък, и да преливаш от пусто в празно, не оказва помощ никому. Най-много да изпочупиш така и така скромните мебели в стаята...

Всичко, което би трябвало да знаете за: Местни избори 2019 (412)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР