Автор: obektivno.bgЗаконът за изменението на климата на Обединеното кралство беше

...
Автор: obektivno.bgЗаконът за изменението на климата на Обединеното кралство беше
Коментари Харесай

Катастрофата с „нетната нула“ във Великобритания и измамата с вятърната енергия

Автор: obektivno.bg

Законът за изменението на климата на Обединеното кралство беше признат през 2008 година, с цел да покаже водачеството на Англия в региона на климата и да въодушеви останалия свят да последва образеца й.

Какво обаче се случи на процедура? През 11-те години – от приемането на закона до приемането на проекта за „ чистата нула “ (нула въглеродни емисии) през 2019 година,емисиите на изкопаеми горива във Англия са намалели със 180 милиона метрични тона. Това значи 33% понижение. За същия интервал излъчванията в останалата част от света са се нараснали с 5 177 милиона метрични тона, което е нарастване от 16%. Казано по различен метод, 11 години понижаване на английските излъчвания бяха изцяло заличени от увеличените излъчвания от останалия свят.

Правителствените данни на Англия демонстрират, че възходящото разрастване на възобновими мощности в действителност понижава продуктивността на английската електрическа мрежа.

През 2009 година 87,3 гигавата (GW) генериращи мощности, в това число единствено 5,1% от вятърната и слънчевата сила, са генерирали 376,8 тераватчаса (TWh) електрическа енергия.

През 2020 година 100,9 GW генериращи мощности, като вятърната и слънчевата сила съставляват 37,6% от потенциала, са произвели 312,3 TWh електрическа енергия.

Т.е. с помощта на възобновимите енергийни източници, 13,6 GW (15,6%) повече производствени мощности са произвели 64,5 TWh (17,1%) по-малко електроенергия.

Тези числа са изобличаващи за възобновимите енергийни източници и демонстрират за какво те вършат електричеството по-скъпо, а хората по-бедни.

Преди всеобщото внедряване на възобновими енергийни източници, 1 MW мощ през 2009 година е произвеждала 4 312 MWh електрическа енергия.

През 2020 година 1 MW мощ генерира 3094 MWh, което е спад от 28,3%. Това постанова следния извод: вложенията във възобновими енергийни източници свиват индустриалния капацитет на стопанската система.

Това умозаключение се удостоверява и от прогнозите на Международната организация по енергетика. Планът за постигането на „ чиста нула “ планува световният енергиен бранш през 2030 година да наеме близо 25 милиона души повече, да употребява 16,5 трилиона $ повече капитал и да вземе спомагателна повърхност с размера на Калифорния и Тексас, взети дружно, за вятърни и слънчеви паркове, и повърхност с размера на Мексико и Франция за биоенергия – всичко това за произвеждане на 7% по-малко сила.

Катастрофата на енергийната политика на Англия е урок за останалия свят. Данните неизбежно водят до безапелационния извод: „ Нетната нула “ (нула въглеродни излъчвания и възбрана на изкопаемите горива) е анти-растеж. Това е формула за продължителна икономическа застоялост. Всеки, който желае истината за възобновимите енергийни източници, би трябвало да огледа Англия и положението на нейната стопанска система. През последното десетилетие и половина тя минава през най-лошия си период на растеж от 1780 г. насам.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР