Автор: obektivno.bgЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че военният министър

...
Автор: obektivno.bgЛидерът на ГЕРБ Бойко Борисов смята, че военният министър
Коментари Харесай

Борисов: Бих уволнил Тагарев, медиите имат заповед да мълчат

Автор: obektivno.bg

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов счита, че военният министър Тодор Тагарев би трябвало да бъде уволнен.

„ Ако бях министър-председател, щях да махна министъра на защитата поради съветника. Съветникът щеше да си е отпътувал на мига. Медиите щяха да ми задават въпроса: „ Господин министър председател, по кое време ще махнете неговия шеф? “. Аз ги познавам медиите в България. Сега те имат заповед да мълчат по тематиката, за това надменно държание. И аз смятам, че  Тагарев неотложно би трябвало да го уволни. И ние ще го питаме в комисията по защита (в Народното събрание) за какво не го уволнява. Колко скъп е? Какво схваща от защита този човек, назначен за консултант, или е назначен единствено с цел да взима заплата? Но ще спра, тъй като отново ще кажат, че се карам с държавното управление “, каза Бойко Борисов.

Лидерът на ГЕРБ направи този коментар във връзка абсурда в „ Пирогов “, при който съветникът на Тагарев Мустафа Емин изиска дете в потрес да бъде извадено от шокова зала на „ Пирогов “, с цел да бъде прегледано неговото с „ лека раничка “, по думите на медиците в болничното заведение, които разгласиха информация за случая на страницата във Facebook на „ Пирогов “. В отговор военният министър Тодор Тагарев изпрати писмо до здравния министър, в което изиска да знае кой от „ Пирогов “ е разрешил тази информация да бъде оповестена.

След абсурда в „ Пирогов “ стана прочут и различен скандал, още веднъж с присъединяване на зависещ на Тагарев. Директорът на Информационния център на Министерството на отбраната Владимир Миленски, е забранил на Военния ефирен канал (ВТК) да демонстрира фрагменти с набожен обред на Българската Православна Църква, тъй като това било нездравословно за армията.

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР