Автор: obektivno.bgГерманските домакинства сега трябва да плащат значително повече за

...
Автор: obektivno.bgГерманските домакинства сега трябва да плащат значително повече за
Коментари Харесай

Германските домакинства плащат 41% повече за енергия, отколкото през 2021 г.

Автор: obektivno.bg

Германските семейства в този момент би трябвало да заплащат доста повече за ползване на сила в този момент, в сравнение с през 2021 година Това демонстрира разбор на Verivox, публикуван в Berliner Morgenpost. Според данните средностатичстическо домакинство сега харчи с 1534 евро повече на година за електричество, горива и отопление, в сравнение с при започване на 2021 година

Анализът на Verivox употребява данни за средностатистическо домакинство от трима души, което употребява приблизително 20 000 kWh сила за отопление, 4 000 kWh електричество и изминава 13 300 км годишно, за което в този момент е нужен бюджет в размер на 5 306 евро против 3 772 евро при започване на 2021 година, което е скок от 41% през последните три години, показва отчетът.

„ Електричество, газ, мазут и горива: години след началото на инфлационния потрес силата е към момента доста по-скъпа от преди. Въпреки че разноските са спаднали с една трета от пика си през октомври 2022 година, частните семейства са към момента мощно обременени от високите разноски за сила “, уточни Торстен Щорк, енергиен специалист във Verivox, при представянето на отчета.

Част от нарастванията на цените се дължат на последствията от пандемията, само че повече се дължат на последствията от глобите на Европейски Съюз против съветския природен газ и от саботажа на 26 септември 2022 година на тръбопроводите „ Северен поток “, които пренасяха съветски газ под Балтийско море от Русия до Германия.

Германия употребява евтината съветска сила повече от две десетилетия – получавайки 40% от своя импорт на газ от глобената в този момент страна – и е измежду най-силно засегнатите от намаляването на съветските енергийни доставки. Те бяха доста лимитирани или изцяло спрени, откакто Европейски Съюз наложи наказания на Москва в отговор на спора в Украйна и след детонациите на тръбопроводите „ Северен поток “.

Берлин трябваше да усили вноса на електрическа енергия през предходната година, откакто държавното управление реши да се откаже от нуклеарната сила, защото минава към възобновима сила. Междувременно специалисти предизвестяват, че времето на Германия като индустриална суперсила е към своя край, защото загубата на на ниска цена съветски природен газ на фона на украинската рецесия нанесе удар, който може да се окаже съдбовен за конкурентоспособността на производителите.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР