Автор: obektivno.bg300 000 войници на НАТО са в бойна готовност,

...
Автор: obektivno.bg300 000 войници на НАТО са в бойна готовност,
Коментари Харесай

Полският генерален щаб: 300 000 войници на НАТО са готови за предислокация

Автор: obektivno.bg

300 000 бойци на НАТО са в бойна подготвеност, а Съединени американски щати може да усили броя на американските бойци в Полша до 100 000. Това съобщи преди визитата на полския президент Анджей Дуда в Съединени американски щати заместник-началникът на Генералния щаб на полските въоръжени сили Карол Димановски.

В интервю за полската държавна телевизия TVP Димановски съобщи, че има „ висока степен на подготвеност “ за предислоцирането на 300 000 бойци на НАТО при положение на потребност.

„ Преди имаше 40 000 бойци, подготвени да станат щит на НАТО, а в този момент са 300 000 във висока подготвеност. Тези бойци ще дойдат в страната не след началото на войната, а преди нея “, сподели полският офицер.

На въпрос за наличието на американския контингент в Полша в размер на 10 000 бойци, Карол Димановски не изключи нарастване до 100 000.

„ Американските войски участват в Полша. Няколко хиляди американски бойци упражняват с нас от самото начало. Трябва да помним, че американците и другите съдружници ни поддържат освен на земята, само че и във въздуха, в Космоса, в киберпространството “, отчете заместник-началникът на Генералния щаб.

По покана на президента на САЩ Джо Байдън полският президент Анджей Дуда ще посети Белия дом през днешния ден, 12 март, дружно с полския премиер Доналд Туск.

Някои страни от НАТО към този момент изпратиха военни в Украйна, заяви преди дни полският външен министър Радослав Шикорски по време на полемика, отдадена на 25-ата годишнина от присъединението на страната към алианса, което беше излъчено от канала Sejm RP  в YouTube.

На 29 февруари, откакто беше хазаин на среща в Париж за поддръжка на Украйна, френският президент Еманюел Макрон заяви, че разполагането на войски в Украйна от членове на НАТО и други съдружници не може да бъде изключено.

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР