Автор: Екип на Труд: Ударното купуване на депутати от Има

...
Автор: Екип на Труд: Ударното купуване на депутати от Има
Коментари Харесай

Пропадна купуването на депутати

Автор: Екип на " Труд ":

Ударното пазаруване на депутати от " ИТН " пропадна, а " Продължаваме промяната " не съумяха да съберат нужните им най-малко 12 гласа. Накрая " напазаруваните " се оказаха 5 депутати и един министър. Цял ден хората на Кирил Петков подвигаха олелия, а негов народен представител стигна до неуместното изказване: " Вървим към безусловно болшинство ".

Същият " информиран " човек рече, че са си обезпечили нужните гласове, което се оказа погрешно. По обяд Слави Трифонов разгласи във фейсбук: " Току-що получих информация, че депутати от " ИТН " ще изоставен парламентарната ни група. И ще поддържат Кирил Петков и Асен Василев. Най-вероятно са купени с пари и постове.

То ще се види и кой какъв ще стане ". Трифонов акцентира, че отцепниците " ще изговорят купища неистини и измислици в стилистиката на Кирил и Асен, единствено и единствено да оправдаят постъпката си и да успокоят гузната си съвест ". " Само че измяната си е изменничество и предателите никой не ги обича. Дори и тези, които печелят от тях ", сподели още Трифонов.

Към 18.00 часа в деловодството на Народното събрание нямаше нито едно заявление от народен представител на Има Такъв Народ, за овакантяване парламентарната група. Рано сутринта в Има Такъв Народ се разнесе мълвата, че осем техни народни представители са били поканени от Кирил Петков на вечеря и са му пристанали. Като отцепници в началото бяха посочени Виктория Василева, Снежана Траянска, Момчил Иванов, Георги Георгиев, Иво Атанасов, Светлин Стоянов, Николай Радулов, Ивайло Христов.

След това пристигна конкретизиране, че Траянска и Иванов не са в групата. В нея били Деян Петков и Христинка Иванова. В следобедните часове цифрата на отцепниците спадна на 6. Заговори се, че Василева под паника се врекла във честност на Има Такъв Народ.

А на изключителна конференция на националния стадион от 18.00 часа, министърът на спорта Радостин Василев показа отцепниците от партията на Слави Трифонов - общо 6 с него: депутатите проф. Николай Радулов, Светлин Стоянов, Георги Георгиев, юрист Иво Атанасов, Деян Петков.

Още до момента в който траеше брифингът на отцепниците, от " Промяната " дадоха изключителна конференция, а Кирил Петков благодари на люспите от Има Такъв Народ " за смелостта ". Най-любопитно се оказа държанието на Радостин Василев, който подаде оставка като състезателен министър, само че в това време се опитвал да осребри измяната си с нов пост в кабинета. Обещано му било, при положение, че се събере нужното болшинство, Василев да стане вътрешен министър.

Юристът се оказал най-предан на Кирил Петков и даже дал личния си апартамент за срещи и пазарлъци с бъдещите отцепници от " Продължаваме промяната ". Миналата година името на Радостин Василев бе спрягано към абсурда с Татяна Дончева сякаш в опити " за разединение на депутати и листче с 500К ".

Според народни представители от ръководещите партии, измените щели да бъдат показани като проявена отговорност в името на актуализацията на бюджета, която била значима поради нарастването на пенсиите и парите за децата. От опозицията дефинираха тези изказвания като нелепи, защото държавното управление настойчиво мълчало от кое място ще вземе парите.

Те пък нямало от кое място да дойдат с изключение на от заеми или от Европейски Съюз. От ГЕРБ, Движение за права и свободи и Има Такъв Народ показват друга причина за настояването на Кирил Петков да удължи живота на кабинета си, без значение от цената. И тази причина било свалянето на ветото за Северна Македония, какъвто ангажимент министър председателят персонално бил поел.
 Има Такъв Народ конференция Има Такъв Народ конференция Източник: " Труд "
Има Такъв Народ: Подложени сме на напън от мутри: " Цялата завера сред Радостин Василев и другите незнайни депутати, е в действителност концепция, обвързвана с пари, подкупи и обещания за постове ", заяви на конференция на Има Такъв Народ депутатът Станислав Балабанов.

Отишли десетимата предатели на националния стадион където ги попитали: Защо сте петима, а те дали отговор, тъй като нямаме хора. Този анекдот описа при започване на конференция на депутати от Има Такъв Народ Станислав Балабанов.

Той разгласи: Подложени сме на напън от мутри и най-голямата мутра е Радостин Василев. След това бе пуснат запис по какъв начин Радостин Василев по какъв начин притиска депутатката от Плевен Христинка Иванова. В телефонен диалог Василев я притиска и на финала є декларира: Утре при тебе ще дойдат едни хора, желая да си подадеш молбата за овакантяване на Народното събрание.

Тошко Йорданов настоя Министерство на вътрешните работи и прокуратурата незабавно да стартират незабавно инспекции по случая. Йорданов изясни, че от записа се схваща, че Василев е привиквал депутати от Има Такъв Народ в жилището си, където е бил и Кирил Петков. " Василев също споделя: Гроздане, очаквам си парите от министерството, които не си ми дал ", уточни Тошко Йорданов.

" Морално Петков е никакъв, както и разбирането му за конституцията ", сподели още Йорданов. Премиерът си разрешава да ръководи еднолично. Цялата завера сред Радостин Василев и другите незнайни депутати, е в действителност концепция, обвързвана с пари, подкупи и обещания за постове, сподели Балабанов. Държавата е пред банкрут, а българската история е на ръба да бъде предадена.

Предателството на българската история тежи без значение дали е написана на салфетка или е в документ с гриф строго секретно. Петков води няколко месеца политика да съобщи България, сподели още Балабанов.
 Радостин Василев-3 Радостин Василев-3 Източник: " Труд "
Радостин Василев, министър на спорта в оставка: Мафията ни проби, смъквам доверие от Слави Поведението на Слави Трифонов като едноличен притежател докара до това, че тази партия се самоизчегърта, а с това, което направи, изчегърта цялата страна. Това съобщи на ексклузивен брифинг министърът на спорта в оставка Радослав Василев, който обществено смъкна доверието си от Слави Трифонов. Най-вероятно задкулисието проби при нас. Моралът му не е задоволителен, с цел да бъде водач на тази партия.
 Костадин Костадинов-6 Костадин Костадинов-6 Източник: " Труд "
Костадин Костадинов, водач на " Възраждане ": Ще подкрепим избор на съмнение, това държавно управление е нездравословно за България Изборите са лекарството за оздравяването от политическата рецесия Най-доброто решение сега е държавното управление да подаде оставка.

Още при започване на мандата му беше ясно, че четворната коалиция е порочно зачената и обединена единствено и само от ползи. Правителството със своите решения демонстрира от първия ден, че не мисли за българския народ. Ето за какво най-хубавото решение е то да се отдръпна, с цел да стартират да се вземат решение рецесиите, основани от самото държавно управление.

Отиваме на нови избори, в което няма нищо ужасно. Напротив, това е най-правилното все още и ще подейства като лекарство за оздравяването от политическата рецесия. Всякакви палиативни ограничения като държавно управление на малцинството, кражба на депутати от една партия, които да поддържат друга, сделки с ГЕРБ и Движение за права и свободи, ускоряват мъката, демонстрират деградацията на българското ръководство и ни връщат назад в 90-те години в безвремието на Беров.

Само че в този момент сме в безвремието, мъката и деградацията на Петков.
 Йордан Цонев, Движение за права и свободи Йордан Цонев, Движение за права и свободи Източник: Zonanews
Йордан Цонев, зам.-председател на ПГ на Движение за права и свободи: Не е правилно, че с предварителни избори страната ще бъде хвърлена в безпорядък Това държавно управление е доста рисково. Конституционно е допустимо да има ново държавно управление в този парламент, само че политическото ми мнение е, че това доста мъчно може да стане, съвсем е химера.

Противоречията сред партиите в ръководещата коалиция не са преодолени. Слушам Българска социалистическа партия приказват за пай програмен кабинет със същото болшинство. Но и този кабинет бе програмен, имаше 180 страници стратегия. Правиха стратегия в един мол, нищо от нея не се извърши. Ние, Движение за права и свободи, поредно сме съпротива на това държавно управление от първия му ден.

Второ - ръководителят на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ още през май сподели, че изходът за страната са предварителни избори. Не е вярна тезата, че в случай че в този момент се отиде на предварителни избори, страната ще бъде хвърлена в безпорядък. Не беше правилно и предходната година.

Същите хора, които в този момент ни споделят, че ще хвърлим страната в безпорядък, ни накараха три пъти да вървим на избори в случай, че имаше пандемична рецесия, която е по-силна от войната - умираха по 200 души дневно сред септември и декември. Ние им казвахме направете кабинет, а на тях им трябваше време да промотират двамата служебни министри.

Антикризисни ограничения ще има. На първо четене Движение за права и свободи няма да поддържа бюджета. Но сред първо и второ четене ще подкрепим всички ограничения, даже ще ги усилим и фокусираме, там, където би трябвало, както направихме и през септември 2021 година, с цел да има пари за бизнеса, за пенсионерите, за хората.
 Деница Сачева Деница Сачева Източник: Министерски съвет
Деница Сачева, народен представител от ГЕРБ: Откъде ще дойдат средствата за пенсии през 2023 и 2024 година Политическа неистина е да се твърди, че сме срещу повдигането на пенсиите. Средната пенсия по време на последното ръководство на ГЕРБ се подвигна с съвсем 200 лева, минималната със 170 лева За 4 години.

Ние в никакъв случай не сме си разрешавали да предлагаме нараствания, които не са били финансово обезпечени. Настояваме да забележим тригодишната финансова прогноза за бюджета на страната. Искаме и явен отговор от кое място ще дойдат средствата за пенсии през 2023 година и 2024 година, които единствено към този миг се пресмятат надлежно на 3.7 милиарда и 4,2 милиарда лева

Правителствата на Станишев и Орешарски правеха по този начин - подвигаха разноските в последните си дни и не се интересуваха кой и по какъв начин ще ги заплаща. Правителството и персонално Асен Василев би трябвало да отговорят за какво злоупотребяват политически с най-уязвимите групи хора за сметка на финансовата непоклатимост.

Предлаганите нараствания значат по-високи налози и осигуровки следващата година, повече заеми и никакви бъдещи индексации на пенсиите в идващите най-малко три години, без значение от инфлация и други бъдещи вероятни рецесии.
 Димитър Ганев-3 Димитър Ганев-3 Източник: " Труд "
Димитър Ганев, политолог: Трудно се ръководи с отцепници Ключов е въпросът какъв брой тъкмо ще бъдат депутатите от Има Такъв Народ, които ще решат да поддържат Политическа партия. Едно е да са 7, каквато информация се появи, друго е да се окажат 15, тъй като това ще образува друго болшинство в Народно събрание.

Не се обрисува непоклатимост, тъй като в случай че това ръководство разчита на сектантство, то ще му е доста мъчно и тежко. Нови избори, най-вероятно наесен са по-реалистичен небосвод на очакване.

А нов кабинет е малко вероятен. Актуализацията на бюджета най-вероятно ще мине тъй като всички си дават сметка, че помощта е основна за българските жители в този момент. В противоположен случай, в случай че я няма - това би породило голямо обществено напрежение.
 Антоний Гълъбов Антоний Гълъбов Източник: " Труд "
Доц. доктор Антоний Гълъбов, политолог: Това е амбулантна политика, спомнете си случая с " Екогласност " Спомнете си какво се беше случило с " Екогласност " по време на предизборната акция предходната година.

Какво сподели тогава Емил Георгиев - че са отишли при него Кирил Петков и Асен Василев с посредничеството на консултант на президента и са му предложили постове против това да си даде името на партията като част от предизборната коалиция " Продължаваме промяната ". Това има едно разбиране в интернационален проект - то се назовава политическа корупция в изборния развой.

Това е същият метод, няма никаква разлика. В последна сметка това е амбулантна политика, това е нрав на амбулантен търговец. А нормално този вид амбулантна търговия има потребност от нови доставки.

По всичко наподобява, че най-малко за в този момент, поради неналичието на схващане какво значи държавно ръководство, тези хора не съумяват да си обезпечат доставките. Така че този метод доста скоро ще катастрофира - имам поради и Плана за възобновяване и резистентност, и съглашението с Европейска комисия която да отвори оперативните стратегии, в това число и ръководството на обществените финанси. Този вид амбулантна политика нормално не е доста дълготраен.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР