Автономната работническа конфедерация излезе със своя позиция във връзка с

...
Автономната работническа конфедерация излезе със своя позиция във връзка с
Коментари Харесай

Автономната работническа конфедерация скочи на Петков: Няма да позволим изнудване заради „зелените сертификати

Автономната работническа конфедерация излезе със своя позиция по отношение на апела на Кирил Петков бизнесът да вкара „ зелени документи “. В позицията си те показват, че няма да разрешат изнудване и тормоз поради зелени, сини, розови и така нататък документи. По думите им всеки един шеф би трябвало да е наясно, че в случай че реши да " сертифицира " своите служащи, нарушава Конституцията.

Ето и целия текст:

Новият министър - ръководител Кирил Петков прикани през днешния ден бизнеса да " вкара зелени документи ".

Във връзка с това, обръщаме внимание на работодателските организации в България, че правото на труд е обезпечено от Конституцията и законите на страната и никакви противозаконни, аморални и дискриминационни " зелени документи " не могат да лимитират това право.

Автономната работническа конфедерация ще се бори с всички сили и средства, с цел да отбрани трудовите и човешките права на своите членове.

Няма да позволим изнудване и тормоз, няма да позволим никой да се поболява от стрес и терзание поради зелени, сини, розови и така нататък " документи "!

Нека всеки един шеф е наясно, че в случай че реши да " сертифицира " своите служащи, нарушава конституцията и голям брой закони и ще носи административна и наказателна отговорност за това.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР