Автомобилният производител Nissan демонстрира своите възможности за безпилотни технологии в

...
Автомобилният производител Nissan демонстрира своите възможности за безпилотни технологии в
Коментари Харесай

Nissan показа безпилотни чехли

Автомобилният производител Nissan показва своите благоприятни условия за безпилотни технологии в един от японските хотели. Гостите към този момент могат да употребяват самостоятелни чехли, които са в положение да се завърнат на свое място сами. Освен това в хотела клиентите могат да намерят безпилотни възглавници, столове и маси, оповестява пресслужбата на компанията.

За да бъде задействана системата ProPilot Park, посетителят на хотела би трябвало да натисне специфичен бутон. Същият помощник за паркиране се употребява и при второто потомство Nissan Leaf. Оборудването включва лазерен скенер, който дефинира точното разстояние сред автомобила и близките обекти, както и система за кръгово наблюдаване.

По-рано Nissan създаде стол на бъдещето под името ProPILOT. Той е в положение независимо да дефинира позицията си по отношение на стола начело и да го следва, като резервира непрекъснато разстояние и се движи по дадена траектория. Това наподобява доста на системата ProPILOT за колите, която поддържа безвредно разстояние до автомобила отред и подсигурява, че ще застане в центъра на пътната лента.

Освен това Nissan създаде първообраз на офис стол, който употребява функционалността за автоматизирано паркиране. Технологията разрешава на столовете да се връщат на работното си място сами. Офис столът може да бъде задействан с пърпорене на ръцете. Технологията включва камери, които улавят мястото на столовете в офис пространството. Връзката сред самите столове е посредством Wi-Fi.

Междувременно Nissan създаде първообраз на новаторско работно място, който употребява технологията Qashqai. В информацията на компанията е маркирано, че автомобилните електронни асистенти могат да бъдат потребни и за увеличение на продуктивността на труда в офиса.

Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР