Автомобилният производител Ford Motor и германският синдикат IG Metall се

...
Автомобилният производител Ford Motor и германският синдикат IG Metall се
Коментари Харесай

Заводът на Ford Focus затваря, 3500 души остават без работа

Автомобилният производител Ford Motor и немският профсъюз IG Metall се споразумяха да понижат броя на работните места в цех в Саарлуис с към 3500, откакто производството на компактния автомобил Focus бъде прустановено, пише Аutonews.

Ford приключва производството на Focus, единственият модел, създаван във фабриката, през идната година, защото автомобилният производител минава към продажба единствено на електрически коли с акумулатори в Европа.

Бъдещето на завода беше сложено под подозрение през 2022 година, когато Ford реши да създаде своя електрически автомобил от последващо потомство в Испания, а не в Саарлуис, който има към 4500 чиновници.

IG Metall съобщи в сряда, че към 1000 работни места в Saarlouis ще бъдат непокътнати след 2025 година Синдикатът разгласи, че няма да има насилствени уволнения до 2032 година и че чиновниците могат да изоставен по-рано с атрактивно и добре финансирано съглашение за уволняване.

" Не успяхме да реализираме най-хубавото решение, по тази причина взехме решение да се задоволим с втория най-хубав вид: да създадем съкращенията на работни места допустимо най-скъпи за Ford ", каза Йорг Кьолингер, регионален управител на IG Metall Mitte, в сряда.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР