Автомобилният пазар става все по-динамичен, предоставяйки ни най-различни класове, ориентирани

...
Автомобилният пазар става все по-динамичен, предоставяйки ни най-различни класове, ориентирани
Коментари Харесай

Новият Ford Focus в Топ 10 на европейските хечбек автомобили

Автомобилният пазар става все по-динамичен, предоставяйки ни най-различни класове, насочени към града, високите скорости, по-сериозната проходимост и композиция от всички изброени.

Свещеният граал при избора на автомобил, който значително сплотява някои от горните условия, постоянно ще бъде по този начин нареченият хечбек.

Новият Ford Focus е тъкмо подобен и има доста аргументи, с цел да бъде заобичан от пръв взор.
 Снимка 624292
Основните черти на тъкмо този клас коли е, че се вписват елементарно в градска среда, имат огромен багажник, с цел да може да съберете целия кортеж на пътешественика във вас, освен това на един курс, радват се на повече пространство на задната седалка и имат нужната мощ.

Ако разгледате листата на Ford, можете да откриете, че има няколко мотора, в това число хибрид.
 Снимка 624293
Моделът, който тествах, беше бензиновият 1-литров 3-цилиндров EcoBoost с ръчни скорости. Подозирам, че мнозина ще побързат да затворят страницата, тъй като от дълго време съществува сериозен песимизъм по отношение на този тип елементи. Не бързайте със заключенията, нито пък с изводите за тази трансформация.

Живеем в ерата, която следи строго всички екологични правила, свикнахме с концепцията, че от ден на ден коли ще понижават кубатурата си, само че това в никакъв случай не е означавало, че ще имаме по-бавни коли, в противен случай.
 Снимка 624294
Ford е един от производителите, които първи започнаха да опитват с този мотор и бързо потвърдиха, че не е толкоз ужасно да се махне един цилиндър, а когато се добави турбина, резервираме и страстта от карането.

Впрочем, тъкмо това се изисква от всеки един хечбек - да бъде бърз, чевръст и да гори малко.

Наричам го американецът с немски паспорт, заради простата причина, че тъкмо този модел се сглобява в Германия, а когато американският дух се срещне с немската придирчивост, получаваме нещо впечатляващо, освен това всякога.

Нека не забравяме, че даже галактическите полети бяха тъкмо такава колаборация.

Новият Focus би могъл да се впише в тежката категория на хечбек колите, той идва с тегло от 1,4 тона и широчина от близо 2 метра с разгънати странични огледала. Синият металик е обаятелен и типичен избор на Ford, само че листа с оферти е много великодушен.
 Снимка 624296
Нека бъда прям с вас, можете да поръчате този автомобил с автоматизирана скоростна кутия, само че в случай че сте обожател на ръчните скорости, какъвто съм аз, даже не се замисляйте.

6-степенната предавателна кутия постоянно ще имат своите плюсове, най-малко за мен. Тя дава малко повече надзор, по-приятен нюх на пътя и постоянно може да се насладите на звука от турбото, което поема идната глътка въздух, с която да разпали пристрастеностите в цилиндрите.

Под капака ще откриете чиста мощ от 125 конски сили, което е повече от задоволително, в случай че имате повече адреналин за изгаряне или в действителност желаете да покажете зъби на автомагистралата.

Прословутият турбо лаг може да бъде открит тук, изключително в случай че карате на 5-та и 6-та предавка и решите, че желаете да се изстреляте. Няма да стане, не и преди да сте на най-малко 1800-2000 оборота. Защо чак там? В множеството случаи, изключително в градски условия, Focus не изисква високи обороти и умерено може да го карате на 4-та и 5-та предавка, рядко преминавайки повече от 1200-1300 оборота.

На околовръстното съумях да реализира разход от 1 литър на 100 км при скорост от 80 км/ ч. Техническата характерност показва, че разходът на 100 км би трябвало да е сред 5,4 и 6,4 литра, само че когато връщах Focus - бях постигнал разход от 7,3 литра.

Мога да обясня и за какво е по този начин - харесваше ми звукът на турбото, както и ускорението след 2 хиляди оборота.

Ако бъдете малко по-разумни, а не като мен, то най-вероятно ще съумеете да постигнете посочения в характерностите разход. Подозирам обаче, че новите притежатели ще имат потребност от най-малко 1-2 месеца, с цел да са нарадват на съскащото турбо. Признавам, мъжете излизат от пубертет след 50-годишна възраст.
 Снимка 624297
Не разбирам за какво Ford желаят да показват този модел като градски автомобил.

Той има задоволително огнева мощност, с цел да бъде доста повече от това. Единствената ми рекомендация към евентуалния нов притежател е да бъде доста деликатен. Ако карате със затворени прозорци, умерено може да изгубите визия за скоростта.

Купето е добре изолирано, с цел да чувате мъркането на мотора, вятъра и звука на гумите. Нощното шофиране също е прелестно, купето е осветено от мека синя светлина, която носи спомагателен комфорт при по-дълго каране.

Една от главните хрумвания на всеки хечбек е, че би трябвало да бъде занимателен. Обикновено избираме тъкмо този тип коли, когато фамилията е пораснало с най-малко още един член и спортните коли не са положително решение, изключително в случай че са с две седалки.
 Снимка 624298
В един миг желаеме да имаме повече място за багаж в една маневрена кола, тъй като градът не е положително надъхан към огромните возила. Мнозина осъзнават, че няма смисъл да стоят в задръстването и да поддържат 3-4 литров мотор, който употребява гориво без никакъв резултат.

Focus разполага с ръчни скорости, само че не е лишен от екстрите на автоматика, които сме виждали.

Той ще продължи да се изключва, когато може в задръстването, и ще пести гориво. Колата стопира автоматизирано и когато задържите спирачката и няма да ви се постанова непрекъснато да стоите на педала.

Събуждането на мотора става сега, в който натиснете съединителя още веднъж. Моделът разполага с парктроник и камера за задно виждане, имате и сериозен 13,2 инча екран и система Ford Sync 4 навигация.
 Снимка 624300
Признавам, че това е един от първите коли, които карам, освен това с ъпдейтната карта за България, познаваща тъкмо улиците, а това е необикновен плюс.

Focus комуникира чудесно с android и iPhone, а броят на USB изходите под централния панел е изцяло задоволителен, с цел да можете да зареждате разнообразни устройства. Усилвателят на кормилото е съвършен и бързо ще разберете, че може да се наслаждавате на пътя и да управлявате умерено с една ръка.

Всички тези плюсове идват и с още едно значимо качество - аналоговото преживяване.

Спокойно може да изберете още повече технологии зад кормилото, да добавяте електроника и да улесните живота си в допълнение, само че това ще ви отдалечи от преживяването за същински хечбек. Ако се намирате в положителната междинна възраст, разполагате със семейство и желаете да запазите оня юношески дух, той сигурно не е познавал D-R превключванията.

Не знам какво са мислили немските инженери, когато са работили върху този модел, само че получава отличен за събирането на всички позитивни детайли от един затихващ интервал, смесен с задоволително екстри, с цел да може да се отдадете на удоволствието от шофирането, гарнирано със скорост, пъргавост и добра динамичност.
 Снимка 624301
Новият Focus дава отговор на всички условия на хечбек автомобил - имате задоволително въздушни възглавници като отбрана, огромен багажник, пространно купе, където водачът няма да седи в скута на пасажера зад него, динамичност, добър разход и немско качество.

Комбинацията от всичко това може да го сложи в топ 10 на хечбек в Европа, както към този момент се нарежда от някои автомобилни медии.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР