Автомобилният гигант Volkswagen ще започне мащабна програма за преквалификация на

...
Автомобилният гигант Volkswagen ще започне мащабна програма за преквалификация на
Коментари Харесай

VW ще учи 22 000 работници как се правят електромобили

Автомобилният колос Volkswagen ще стартира огромна стратегия за преквалификация на 22 000 от своите служащи, с цел да могат те да сглобяват електрически автомобили в най-големия цех за МПС в Европа - този във Волфсбург, Германия, оповестява ESG Today.

Там ще се прави всеобщият модел ID.3, като за задачата индустриалните мощности ще бъдат актуализирани в границите на план за 460 млн. евро. Част от парите ще отидат точно за образование на личния състав.
 Защо Volkswagen Golf е един от най-продаваните коли на всички времена?
Защо Volkswagen Golf е един от най-продаваните коли на всички времена?

VW Golf е емблематичен хот хеч и остава известен през днешния ден на пазара на нови и използвани коли

В рамките на програмата към този момент има т.нар eMotionRoom, която прилича ексейп стая и среща чиновниците с разнообразни проблеми, които би трябвало да се вземат решение при сглобяването на електрически автомобили. Допълнително са планувани редица теоретични и на практика модули, като задачата е до лятото 1200 служащи да са подготвени да сглобяват ID.3.

" Volkswagen непрекъснато работи по новаторски обучителни и развойни концепции по нашия път към превръщането ни в снабдител на устойчива и софтуерно насочена подвижност. Тези концепции са ключът към сполучливата промяна - колкото по-дигитален става светът ни, толкоз по-важни за нашата конкурентоспособност стават уменията на нашия екип ", съобщи Гунар Килиан, член на Борда на шефовете, зает с човешките запаси.
 Volkswagen ще строи цех за акумулатори в Испания за €10 милиарда
Volkswagen ще строи цех за акумулатори в Испания за €10 милиарда

Във фабриката ще бъдат наети над 3000 чиновници

Работата по завода във Волфсбург би трябвало да завърши до 2025 година Мениджърът на предприятието Райнер Фесел изясни, че след обновяването поточната линия ще може да сглобява по едно и също време електрически автомобили и коли с ДВГ. Това, в комбиниране с перспективната платформа SSP, ще трансформира VW в единствения мултиплатформен авто производител за години напред, уверени са от компанията.

Още от 2021 година VW следва тактика, съгласно която към 2030 година 70% от портфолиото на компанията би трябвало да е електрифицирано, а към 2033 година в Европа изобщо да не се оферират модели на бензин или дизел.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР