Автомобилният гигант Stellantis обяви нова и рекордно голяма инвестиция за

...
Автомобилният гигант Stellantis обяви нова и рекордно голяма инвестиция за
Коментари Харесай

Stellantis с рекордна инвестиция в Южна Америка

Автомобилният колос Stellantis разгласи нова и рекордно огромна инвестиция за автомобилния бранш на Южна Америка, като разгласи, че компанията, в която влизат марките Abarth, Alfa Romeo, Chrysler, Citroen, Dodge, DS Automobiles, Fiat, Jeep®, Lancia, Maserati, Opel, Peugeot, Ram и Vauxhall, е планувала 5.6 млрд евро в развиването на бизнеса си в района.

Новите средства са планувани за интервала 2025-2030 година, като съгласно проектите на Stellantis те ще подкрепят пазарното лансиране на повече от 40 нови продукта в Южна Америка, както и за създаването на нови Bio-Hybrid технологии, новаторски технологии за декарбонизация по веригата за доставки на коли и нови стратегически бизнес благоприятни условия.

" Тази вест удостоверява нашата религия и отдаденост на бъдещето на южноамериканската автомобилна промишленост и идва в отговор на удобната бизнес конюнктура тук ", разяснява Карлос Таварес, изпълнителен шеф на Stellantis.

" Като част от стратегическия ни проект Dare Forward 2030, Stellantis влага над 50 милиарда евро в електрификацията си през идващото десетилетие и е на път да се трансформира в корпорация с нулеви въглеродни излъчвания до 2038 година ", допълват още от автомобилния колос.

Групата Stellantis е водач на три от главните пазари в Южна Америка- Бразилия, Аржентина и Чили, като през предходната година регистрира продажбата на над 878 000 автомобила в района, равняващи се на 23.5% пазарен дял.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР