Автомобилната компания Volkswagen се изправя пред най-сериозния недостиг по веригата

...
Автомобилната компания Volkswagen се изправя пред най-сериозния недостиг по веригата
Коментари Харесай

Volkswagen: Никога не сме се изправяли пред такъв недостиг при доставките

Автомобилната компания Volkswagen се изправя пред най-сериозния дефицит по веригата за доставки, на който компанията е била очевидец. Това разгласи нейният шефът по продажбите в компанията Мурат Аксел.

Други компании биха поръчали милион чипове на седмица или ден, до момента в който автомобилният производител търси милион на година, разяснява още той.

" Досега даже не бяхме разговаряли с миннодобивните компании - в този момент към този момент знаем какъв е техния бизнес модел ", сподели Аксел на конференция в Берлин. " Вече не е задоволително да разчитаме на снабдители от равнище 1 - би трябвало да се постараем повече.

По думите на Аксел компанията създава база данни за прогнозиране на геополитическите, естествените и рисковете по веригите на доставки на газ след финансовата рецесия през 2008-ма година.

Миналия месец изпълнителният шеф предизвести, че дефицитът на чипове ще продължи и през идната година.

Не единствено тази автомобилна компания се оплаква от неналичието на доставки. Renault и други автомобилни концерни оповестиха,че се сблъскват с проблеми по отношение на световния дефицит на полупроводници.

Според основният изпълнителен шеф на френската група Лука де Мео дефицитът и проблемите по веригата за доставки ще се задържат още.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР