Автомобилитеще могат да преминават задължителния технически преглед само, ако собствениците

...
Автомобилитеще могат да преминават задължителния технически преглед само, ако собствениците
Коментари Харесай

Който има неплатени глоби към КАТ, повече няма да може да кара колата си

Автомобилитеще могат да минават наложителния механически обзор единствено, в случай че притежателите им са платили съответно всичкиглоби към КАТ. Това се чете в преходните и заключителните разпореждания на проектобюджета, който финансовият министърАсен Василевпредстави през днешния ден.

Наличието или неналичието на отговорности ще се прави посредством автоматизиран продан на информация сред осведомителната система на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ и тази за административнонаказателна активност на Министерството на вътрешните работи, написа ''Стандарт ".

Това бе предизвестено и бе по концепция наБСП, които напълно неотдавна вкараха предлагането сред първото и второ четене наНаказателния кодекс.Според тях всяка втора санкция, наложена на пътя е несъбираема. За стягането се заприказва и през лятото на предходната година. Очевидно е, че в този момент мярката влиза в действие поради потребността да се увеличи събираемостта на приходите в страната. Припомняме, че сега, с цел да мине колата механически обзор се потвърждава, че притежателят и не дължиданък МПСкъм съответната община и има валидназастраховка Гражданска отговорност.

Сега в проектобюджета е записано: " Условие за осъществяване на обзор за инспекция на техническата редовност на пътно транспортно средство е неналичието на отговорности на притежателя и ползвателя към датата на осъществяване на прегледа за възнаграждение на санкция или имуществена глоба за осъществено със същото транспортно средство нарушаване по този закон, наложена с влезнало в силанаказателно разпореждане, фиш или електронен фиш “.

Освен това актове, фишове и наказателни постановления за нарушавания по пътищата ще могат да се връчват напълно електронно.

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР