Автомобилите за споделено пътуване се превръщат във все по-голяма напаст

...
Автомобилите за споделено пътуване се превръщат във все по-голяма напаст
Коментари Харесай

Американец взе за заложник кола за споделено пътуване

Автомобилите за споделено пътешестване се трансформират във все по-голяма злина в огромните градове по света. По силата на договорите за наем ползвателите им са задължени да ги оставят единствено на избрани за задачата зони, само че това изискване не всеки път се съблюдава и стотици каршерингови коли заемат без друго дефицитните паркоместа по улиците.

След като разкрил в частния си парцел сребрист Mercedes-Benz CLA на оператора на коли за споделено пътешестване Car2Go обаче, гражданин Сиатъл подхванал радикални ограничения. Дан Смит първо обиколил съседите, с цел да се убеди, че колата не е паркирана пред дома му от някой от тях, а по-късно позвънил Car2Go с ултиматум да си я приберат в период от два часа.

Когато времето изтекло, Дан издигнал към автомобила ограда с предупредителни надписи, че се намира на частен парцел, с цел да не може нито компанията, нито клиентите ѝ да се възползват от возилото. Мъжът оповестил, че е подготвен да освободи колата в случай че от Car2Go заплатят по $65 (€58) за всеки ден престой на паркинга му, $300 (€268) за оградата и още $500 (€446) за понесените морални вреди.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР