Автомобилите с електрическо задвижване все повече се превръщат в част

...
Автомобилите с електрическо задвижване все повече се превръщат в част
Коментари Харесай

И Opel Astra комби на ток

Автомобилите с електрическо задвижване от ден на ден се трансформират в част от всекидневието. Най-новият образец - Opel Astra Sports Tourer Electric. Това плътно комби обичайно се комбинираше с дизелов мотор, само че в този момент се предлага с напълно електрически мотор.

Според WLTP комбито от компактния клас може да измине до 413 километра, без да стопира за зареждане и е относително леко - новата Astra Sports Tourer Electric тежи единствено 1760 кг. Това го прави относително лек модел в своя клас.

Електрическият мотор обезпечава 115 кВт/156 к.с. и 270 Нм оптимален въртящ миг. Новата Astra Sports Tourer Electric може да доближи оптималната скорост от 170 км/ч. В взаимозависимост от желанията си, водачите могат да избират сред трите режима на шофиране Eco, Normal и Sport. Енергията се съхранява в 5кВтч литиево-йонна батерия.

Регенеративната спирачна система подсигурява, че Astra Sports Tourer Electric може да възвърне част от силата по време на шофиране. И даже в случай че при пътешестване би трябвало да се презареди, е належащо единствено малко прекъсване. Електрическото транспортно средство може да бъде заредено до 80 % от потенциала на батерията за към 30 минути в станция за бързо зареждане с непрекъснат ток от 100 кВт.

С компактните външни размери от 4,64 x 1,86 x 1,48 метра (дължина x широчина x височина) и височина на прага за товарене от към 60 сантиметра, автомобилът демонстрира, че е повече от подобаващ за ежедневна приложимост. Батериите са ситуирани в долната част на автомобила - и не се губи място в интериора. Дори и с повдигнати задни седалки, багажното поделение на Astra Sports Tourer Electric предлага 516 литра товарен размер – със сгънати седалки потенциалът нараства до 1553 литра.

Стандартният репертоар от асистиращи системи в Astra Sports Tourer Electric GS варира от предизвестие за преден конфликт с автоматизирано спешно прекъсване и различаване на пешеходци до асистенти за поддържане на лентата и пътни знаци, различаване на унесеност, автоматизиран помощник за скорост с функционалност за прекъсване, както и паркинг водач за предната част и задна и 360-градусовата камера Intelli Vision.

Напълно цифровият Pure Panel (Astra Sports Tourer Electric) или Pure Panel Pro (Astra Sports Tourer Electric GS) с два десетинчови широкоекранни екрана водят лидера в съвременен свят на кокпита. Информационно-развлекателните системи употребяват интегрираната платформа за кокпит " Snapdragon " от Qualcomm Technologies и разрешават, наред с други неща, най-съвременни графични, мултимедийни и други функционалности.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР