Автомобилът на Toyota с номер 7 оглави класирането в тренировката

...
Автомобилът на Toyota с номер 7 оглави класирането в тренировката
Коментари Харесай

Toyota с номер 7 начело след тренировката за Льо Ман, Алонсо - втори

Автомобилът на Toyota с номер 7 оглави класирането в тренировката за изтощителните " 24 часа на Льо Ман ". Най-добрата обиколка бе записана от Камуй Кобаяши - водачът, който държи върха за обиколка на " Бугати ". Времето му от 3:18.718 минути бе с две секунди и половина по-успешно от най-хубавото на Фернандо Алонсо в другия автомобил на Toyota от теста предишния месец.

Двукратният Ф1 първенец и съотборниците му останаха на втора позиция с помощта на последните старания от страна на Себастиен Буеми. Именно този екип - с автомобила с номер 8 записа и най-вече обиколки в тренировката - 55. Заедно двете коли на Toyota минаха границата от 100 обиколки.

На трета позиция - най-хубавите от останалите - приключиха сесията Rebellion, които в огромна част от времето в действителност заемаха второто място. Зад тях остана различен частен тим - DragonSpeed с най-хубаво движение, записано от Бен Хенли. Вторият автомобил на Rebellion с водачи Нийл Яни, Андре Лотерер и Бруно Сена останаха шести.

Официалната подготовка за " 24-те часа на Льо Ман " стартира с провал за някои. Още в първата обиколка два от колите на пистата стопираха, а маршалите трябваше да се притичват на помощ. Жълти знамена бяха показани още в първия бранш на трасето. Отборите с механически проблеми бяха частният Менър в най-високия клас LMP1 и този на Джеки Чан в по-ниския LMP2 клас, за който зад кормилото бе дебютантът Джазман Джафар.

Първите екипи, записали положителни обиколки, предстоящо бяха двата на Toyota, за които изначало караха Себастиен Буеми (номер 8) и Майк Конуей (номер 7), както и екипа на Rebellion с Андре Лотерер.

.@alo_oficial at the wheel with #8 @Toyota_Hybrid TS050 Hybrid and out to hit the track. #LeMans24 #WEC pic.twitter.com/3JqtC3YsGJ
— WEC (@FIAWEC) June 13, 2018
В първите часове Оливер Уеб от частния тим ByKolles получи предизвестие за рисково каране.

По време на сесията Хари Тинкнел с Ford номер 67 излезе много отвън очертанията на пистата, което бе мотив за още един жълт байрак, до момента в който автомобилът се прибере в гаража. Причината за излизането бе проблем със спирачките поради неточност на Тинкнел. Заради нея автомобилът не съумя да излезе на пистата още веднъж.

Жан-Ерик Верн и отборът G-Drive оглавиха класацията във втория клас на " 24-те часа на Льо Ман " - LMP2. Автомобилите Oreca запълниха всички места в топ 5.

В GTE категорията Porsche държи цялостен надзор. Патрик Пайле записа най-хубавото време - 3:50.121 20 минути преди края на тренировката с Porsche 911 RSR с номер 93. Той усъвършенства достижението на другата кола на немския конструктор с номер 92.
Снимка: ©Getty Images
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР