Автоматизирането на паркирането е трудна задача за инженерите. Сега Renault въвежда нова

...
Автоматизирането на паркирането е
трудна задача за инженерите. Сега Renault
въвежда нова
Коментари Харесай

Renault - автоматично паркиране - с педала на газта вместо с бутон

Автоматизирането на паркирането е трудна задача за инженерите. Сега Renault въвежда нова технология в която фокусът е върху педала на газта. „ Един педал за паркиране “ е концепцията на Йонг-Хун, ръководител на плана Системи за помощ на лидера на Renault, и Папе, инженер по алгоритми. Водачът може да контролира целия развой на паркиране с педала на газта.

Двамата трябваше да намерят ново решение за развиването на Advanced Park Assist в сегашния Espace за доста малко време: „ Проблемът беше, че контролният бутон, който беше от централно значение за нашата иновация, беше просто предопределен за друг проект “ - изяснява Папе - "Всъщност в автомобилната промишленост е невероятно да се промени толкоз фундаментално концепция единствено за два месеца. И все пак успяхме ", сподели Йонг-Хун.

Първоначалната концепция беше, че шофьорът трябва да задържи бутона. „ Ако имаше проблем, той просто щеше да го пусне и да прекъсне процеса на паркиране “, обяснява Йонг-Хун. Ключът, нужен за това, за малко беше ангажиран от електронната ръчна спирачка "Autohold ".

Но двамата инженери бяха решени да намерят ново решение. Простото добавяне на още един бутон не вършеше работа, защото новият Espace трябваше да има особено ясна и разбираема централна конзола. Тогава им хрумнала идеята вместо това да употребяват педала на газта.

„ Бързо се съгласихме, че потреблението на педала на газта като точка на контакт е най-доброто решение. Шофьорът просто трябва да държи крайници си на педала, за да активира маневрата и да го пусне, за да спре. “

Йонг-Хун и Папе създават първообраз. След това тяхното решение, наречено "Един педал за паркиране ", е представено на някои тестови клиенти и обратната връзка е повече от положителна. „ Тестовете ясно показаха колко лесна е за потребление системата “, казва Папе.

„ Всъщност невероятно, само че успяхме “ - каза Джон-Хун - „ При естествени обстоятелства подобна иновация щеше отнеме две години. Патентът беше неотложно деклариран със системната архитектура и функционалността на Йонг-Хун, и с алгоритъма на Папе.

Преди всичко инженерите са удовлетворени, че решението с педала работи даже по-добре от решението с бутон. То е по-лесно за използване, усеща се по-естествено и е по-безопасно. В случай на заплаха – например, в случай че пешеходец или животно се появи зад транспортното средство – водачът инстинктивно смъква крайници си от педала. Освен това лидерът към този момент може самичък да определя скоростта на паркиране до максимум 7 км/ч, вместо да бъде определяна от системата.

Системата се оказа толкоз практична в Espace, че ще се употребява непроменена и в новия Megane E-Tech Electric.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР