Автоматизация на процеси и по-ниски разходи за енергия в сградите

...
Автоматизация на процеси и по-ниски разходи за енергия в сградите
Коментари Харесай

IoT+5G: ключов фактор за интелигентните сгради


Автоматизация на процеси и по-ниски разноски за сила в постройките дават обещание новите технологии
(снимка: CC0 Public Domain)

Фирмите за ръководство на комерсиални недвижими парцели са все по-наясно какъв брой значими са новите технологии като IoT, 5G и изкуствения разсъдък за реализацията на така наречен интелигентни здания и достигането на цялостния им капацитет. Те би трябвало освен да се интересуват от развиването на самите технологии, само че и да се оглеждат за партньорства, посредством които да могат да предложат изгодите от 5G и IoT на своите клиенти.

Комбинацията от технологии като петото потомство мрежи и „ интернет на нещата ” ще улесни задачата на мениджърите на интелигентни здания, които могат да автоматизират голям брой процеси и наред с това да реализират по-ниски разноски за сила за жителите на постройките.

Въпреки това комбинацията от 5G, IoT и неестествен разсъдък към момента е изправена пред редица провокации от позиция на техническото внедряване. Собствениците на комерсиални здания и техните шефове занапред ще научават повече за преимуществата, които въпросните технологии могат да предложат.

Според Coretrust Capital Partners – компания за вложения в недвижими парцели, фокусирана върху придобиването и употребата на огромни офис парцели в Съединени американски щати, 5G ще бъде главната технология, която ще даде опция за изцяло внедряване на IoT в интелигентните здания.

„ Нашата позиция е, че интелигентните здания ще бъдат интегрирани напълно посредством IoT и ние виждаме 5G като път, който ще даде опция на IoT устройствата да работят най-ефективно както от позиция на наемателите, по този начин и от позиция на бизнес-дейностите ”, споделя ръководещ шеф на Coretrust Capital Partners Томас Ричи, представен от InbuildingTech.

Може да се чака, че измежду водещите приложения за създаване на интелигентни здания ще са интерактивните цифрови табели и обозначения, усъвършенстваната действителност (AR) и виртуалната действителност (VR), системите за отопление, вентилация и климатизация (HAVAC) и приложенията за надзор на потреблението на сила, наред с ръководството на сигурността – физическа и цифрова.
още по тематиката
Въпреки възходящия интерес към 5G, IoT и други сродни технологии, Ричи има вяра, че бизнесът с комерсиални недвижими парцели към момента се нуждае от в допълнение увещание в преимуществата на 5G технологиите в региона на интелигентните здания.

„ Необходимо е повече обучение и осведоменост. Мнозина към момента считат, че безжичната връзка в постройката е отвън тяхната сфера на притежание, само че в реалност отговорност на притежателя е да обезпечава съгласуваност – без значение дали е жична или безжична – за своите наематели. Собствениците и шефовете на здания би трябвало да имат знания за тези системи, с цел да могат да подхващат подобаващите дейности, тъй че да обслужват клиентите си ”, споделя мениджърът.

Организациите за ръководство на здания неизбежно ще би трябвало да предложат интелигентни функционалности за своите клиенти, имат вяра и във Vornado Realty Trust – фонд за вложения в недвижими парцели, който има и ръководи близо 24 милиона квадратни метра търговски офис площи в Ню Йорк.

„ Нашият IoT отпечатък продължава да пораства бързо, защото съсредоточихме вниманието си върху увеличение на броя на устройствата за интелигентно ръководство, въвеждайки спомагателни улеснения за наемателите ”, споделя Николас Стело, старши вицепрезидент по ИТ във Vornado Realty Trust.

Той прибавя, че екипът непрекъснато се интересува от модерните системи – петото потомство мрежи и IoT – и работи по образуването на „ стратегически партньорства ”, да вземем за пример с телеком-оператори, с цел да има подготвеност да предложи стойностни решения на своите клиенти.

5G технологията ще разреши на компаниите за комерсиални недвижими парцели да покачат способността си да притеглят и задържат наематели, уверени са мениджърите. Неизбежно идва времето, когато за наемателите ще е от решаващо значение собственикът/операторът на офиса им да може да предложи разнообразни информационни и мобилни приложения.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР