Автоматичната измервателна станция на ИАОС (АИС) Възраждане в Русе не

...
Автоматичната измервателна станция на ИАОС (АИС) Възраждане в Русе не
Коментари Харесай

През ноември не са регистрирани превишения на фини прахови частици в Русе

Автоматичната измервателна станция на Изпълнителна агенция по околна среда (АИС) „ Възраждане ” в Русе не е записала превишения на нормите за фини прахови частици 10 микрона през ноември. Това сочат данните от месечната информация, която се разгласява на интернет страницата на инспекцията.

За сметка на това, появяването на първите мъгли за сезона и съществуването на безветрие покачиха равнищата на този атмосферен замърсител при започване на декември, когато са регистрирани три превишения на среднодененощната норма норма от 50 (μg/m³). Най-високи концентрации са регистрирани на 2 декември, като е регистрирана стойност 82.3 микрограма на пространствен метър, което е 1.7 пъти над нормата. Паралелно с това са регистирани нараснали концентрации на азотни оксиди, бензен и въглероден оксид, най-вече в часовия диапазон от 18.00 до 00.00 ч. Това е показателно за въздействието на битовото отопление върху качеството на въздуха в приземния пласт.

За град Русе от началото на годината до сегашния миг има тридесет дни с превишения на тънък прахуляк. В град Силистра, където също се организира непрестанен мониторинг на качеството на атмосферния въздух, досега е записано единствено едно превишение на нормата за фини прахови частици 10 микрона.

Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР