Автомагистрали ЕАД разполага с 236 машини и автомобили, които обезпечават

...
Автомагистрали ЕАД разполага с 236 машини и автомобили, които обезпечават
Коментари Харесай

236 машини и автомобили обезпечават работата на „Автомагистрали“

" Автомагистрали " ЕАД разполага с 236 машини и коли, които обезпечават работата на държавното сдружение. От тях 25 са товарни - над 3,5 тона, 17 - до 3,5 тона, 20 машини - строителна техника, 107 - профилирани коли, 9 - пътнически, и 58 - лекотоварни.
 
Това е показала министърът на районното развиване и благоустройството Петя Аврамова в отговор на писмен депутатски въпрос за строителната техника, с която разполага " Автомагистрали " ЕАД, и за числения състав на служащите и чиновниците по длъжности, оповестиха от пресцентъра на министерството.
 
От отговора оказва се, че към края на 2018 година машините на сдружението са били 226, а през януари са били увеличени с нови 10 - 8 лекотоварни автомобила, един товарен до 3,5 тона и един - строителна техника.
 
Към края на януари т.г. в сдружението работят 292 души. От тях 56 души са техници и приложни експерти - механически ръководители, техник-механици, оператори елподстанция; 146 са квалифицираните работници; 25 души са експерти - инженери, специалисти, инспектори, счетоводители, адвокати, експерти по механически надзор.
 
В специалности, неизискващи специфична подготовка, като служащи, пазачи и чистачи са ангажирани 34 души, 14 души е помощният административен личен състав. Останалите 17 души са на управителни позиции.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР