Автомагистрала Тракия“, в частта до магистрала Марица“, да бъде разширена,

...
Автомагистрала Тракия“, в частта до магистрала Марица“, да бъде разширена,
Коментари Харесай

Шишков заговори за разширяване на 170 км от магистрала „Тракия“

Автомагистрала „ Тракия “, в частта до автомагистрала „ Марица “, да бъде разширена, защото този сектор е доста стеснен и към този момент не съумява да поеме придвижването. За това заприказва районният министър Иван Шишков, който организира работна среща по план за водоснабдяване на Пловдив и Хасково от каскада „ Доспат – Въча “.

Изключително наложително е да бъде разширена автомагистрала „ Тракия “ в частта до автомагистрала „ Марица “, разяснява той, представен от „ Дарик “.

По думите му е значимо разширението на аутобана да стане по надлежния ред, като се стартира от проектирането. Именно поради това следва да бъде направено задание, планиране, оценка за въздействието на околната среда.

Затова си разрешаваме да стартираме тази процедура, без значение че сме длъжностен кабинет, тъй като всеки ден е значим за такива обекти. “

От думите на министъра се схваща, че става въпрос за вероятно уголемение на първите към 168 километра – от София до Оризово. Колко би коствало сходно начинание обаче ще стане ясно едвам след края на проектирането, когато действително се разбере с какъв брой тъкмо ленти ще бъде разширена автомагистралата.

Шишков заяви за открит сериозен проблем при 20-ия километър в посока Бургас, където има проваляне на мостово оборудване. В момента придвижването се прави единствено в едното платно, а ремонтът ще трае няколко месеца, само че какъв брой тъкмо – не е ясно.

Припомняме, че инспекция на Министерство на регионалното развитие откри по-тънък и фалшив асфалт на два лота – от Стара Загора до Ямбол. Дължината им е общо към 70 километра, като те ще би трябвало да бъдат ремонтирани главно. Стойността на дейностите още не е ясна, само че по-всичко проличава, че следва цялостно възобновяване на аутобана, който бе напълно приключен преди 10 години.
Каската „ Доспат – Въча “ става народен обект
Проектът за създаване на каскадата „ Доспат – Въча “ става народен, като задачата е той да бъде задвижен по-бързо, съобщи Шишков. Въпросната каскада би трябвало да водоснабди към 40 обитаеми места в Пловдивска и Хасковска области.

Предстои сформирането на работна група, в която присъединяване ще вземат представители на министерство на екологията и на енергетиката. Готви се задание за планиране, само че на този стадий няма финансиране. Министърът се надява на опция за създаване на обекта с евросредства.
Източник: economic.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР