Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а

...
Автомагистрала „Хемус“ ще бъде изцяло готова през 2024 година, а
Коментари Харесай

Правителството обеща АМ “Хемус“ да е готова до 2024 г.

Автомагистрала „ Хемус “ ще бъде напълно подготвена през 2024 година, а финансирането през годините ще осигуряваме от приходите от тол системата, която ще проработи от идната година, даде обещание в събота министърът на районното развиване Николай Нанков, представен от пресцентъра на ГЕРБ.

През 2023 година ще бъдат подготвени автомагистралите “Струма “ и Русе – Велико Търново. През октомври тази година, осем месеца предварително, ще бъде пуснат и Лот 3.3 на Автомагистрала “Струма “ от Сандански до Кресна, се споделя още в събщението.

В развой на създаване е лот 3.1. на Автомагистрала “Струма “, както и 9.3 км от “Хемус” от Ябланица до Боаза.

В момента се прави планиране на 16- километровия сектор от пътен възел “Белокопитово “ до пътен възел “Буховци “. Проектират се 50 километра от Боаза до пътя Плевен – Ловеч, като се чака през тази година да започват търгове за построяването на секторите от Боаза до възел “Дерманци “, от “Дерманци “ до възел “Каленик “ и “Каленик “ до пътя Плевен-Ловеч.

Ще бъдат оповестени и процедури за инженеринг на 85 км от пътя Плевен – Ловеч до Русе-Велико Търново, разграничен на три подучастъка, дава обещание Нанков.

“Протестиращите направиха забележими напъните на държавното управление за построяването на пътя Видин – Ботевград, който е и ангажимент в управническата ни стратегия, за което им благодаря “, изясни Нанков.

Това не е напълно правилно изявление. Решението за построяването на скоростния път Видин – Ботевград бе взето от Министерския съвет на 21 март тази година, откакто пет следващи седмици поданици на Северозападна България стачкуваха с искане за автомагистрала.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР