Автокъщи ни принуждават да порим дюшека за скрити спестявания, за

...
Автокъщи ни принуждават да порим дюшека за скрити спестявания, за
Коментари Харесай

Автокъщите престъпват закона с тези оферти

Автокъщи ни принуждават да порим дюшека за скрити спестявания, с цел да платим мечтаната кола.

Масово търговците на остарели коли дават отстъпки за колите единствено в случай че им се издължим едновременно и в брой. Намаленията важат единствено в случай че броим цялата сума за возилото кеш, която постоянно доближава 40 000 лева Това обаче нарушава закона за заплащанията, съгласно който нямаме право да даваме в брой повече от 10 000 лева

Сред офертите е джип от 2020 година, на бензин, с ръчни скорости и всевъзможни екстри в интериора и разнообразни системи за сигурност. Цената му е 32 999 лева В обявата написа, че цената е промоционална и важи единствено за заплащане в брой. Същото изискване е оповестено и за автомобил от 2021 година, който коства 19 500 лева Возилото има автоматизиран надзор на сигурността, антиблокираща система, система, която управлява прекъсването при надолнище. Върви дружно с две детски седалки.

За 57 300 лева може да станете притежател на джип от 2018 година с всевъзможни екстри. Тази цена обаче важи единствено в случай че се заплати цялата в брой. Има и опция за лизинг за 48 месеца, само че тогава цената скача на 60 000 лева

Според закона за заплащанията изискването да броиш на ръка над 10 000 лева е нарушаване, безапелационни са счетоводители. До края на 2015 година регламентираният в закона за ограничение на заплащанията в брой предел беше 15 000 лева От декември същата година бе признат предел от 10 000 лева или тяхната равноценност в непозната валута, написа " Телеграф ".

Според закона няма значение от типа на покупко-продажбите, разясниха още специалистите. И допълниха, че тези правила важат на територията на страната. В ограничаването влизат и суми под 10 000 лева, които са част от обвързване по контракт с обща сума равна или над 10 000 лева, допълниха още счетоводители.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР