Автокъща и ресторант ще бъдат премахнати от Борисовата градина, съобщи

...
Автокъща и ресторант ще бъдат премахнати от Борисовата градина, съобщи
Коментари Харесай

Фандъкова: Ресторант и автокъща ще бъдат премахнати от Борисовата градина

Автокъща и ресторант ще бъдат отстранени от Борисовата градина, заяви кметът на София - Йорданка Фандъкова във Facebook.

След дълги правосъдни разногласия Столичната община дефинитивно завоюва делата за унищожаване на откритите противозаконни градежи на двата обекта в парка.


На 11 май Върховният административен съд София-град отхвърли дефинитивно жалбите против заповедта за унищожаване на откритото нелегално строителство на постройка на един етаж с кухня, зала за консумация, тоалетни и складови пространства, осъществено от " ЕВРО-2007 " ЕООД и благосъстоятелност на " МЕГА 2020 " ООД. В момента тече законовият период за непринудено унищожаване. Ако той не бъде спазен, ще пристъпим към наложително унищожаване, декларира Фандъкова. 

Окончателно бяха извоювани и делата против " Софтрейд 2003 " ООД за унищожаване на шест чадъра от железна структура с шест стоманобетонни фундамента, които са нелегално издигнати на мястото на автокъщата. По мое искане и двата терена бяха актувани преди няколко години като обществена общинска благосъстоятелност и извадени от капитала на " Софийски парцели ", които са ги отдавали чартърен, показва още столичният кмет. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР