Автобусният шофьор, който блъсна фатално възрастна жена на пешеходна пътека

...
Автобусният шофьор, който блъсна фатално възрастна жена на пешеходна пътека
Коментари Харесай

Шофьор на автобус, убил пешеходка, се изправя пред съда

Автобусният водач, който блъсна съдбовно стара жена на пешеходна пътека до пожарната през октомври предходната година, през днешния ден още веднъж ще се изправи пред Темида. Делото против него продължава с следващото намерено съвещание от 10,30 часа в Окръжния съд. Съдия-докладчик е Ивета Парпулова.

Трагедията се разигра на 25 октомври 2017-та. В 7,20 часа сутринта и при мощен дъжд рейсът пътувал по бул. „ Христо Ботев “. Очевидно водъчът не е забелязал в точния момент пресичащата 76-годишна жена и я блъснал. По-късно тя умряла от раните си в Областната болница.

Очаква се в днешното съвещание по делото да бъде показана съдебно-психиатрична експертиза, направена по искане на отбраната на обвинения. Той е с тежка форма на диабет, също така е лежал за към месец в Психиатричната болница. Прокурорът в процеса Паун Савов одобри да се направи експертиза, само че при изискване, че се посочи дали лидерът е имал психиатрични проблеми преди деня на произшествието или са се появили по-късно.

Савов обаче се опълчи на останалите претенции. На това да се ревизира дали мястото на произшествието е добре осветено се стимулира, че по това време на годината заран в 7,20 часа към този момент е ярко. Според него е безпредметно и да се ползват желаните от юриста на подсъдимия данни за здравословното положение на жертвата. Тя е била на пешеходна пътека, тъй че даже да е била с понижени слух или зрение, даже да е била на инвалидна количка, това не би трансформирало обвиняването, съобщи Савов.

Към момента водачът е с подписка. Работи в локална компания за сладкарски багрила.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР