Автобусни превозвачи заплашват с пореден протест, след като станало ясно,

...
Автобусни превозвачи заплашват с пореден протест, след като станало ясно,
Коментари Харесай

9 транспортни фирми облажили с милиони от бюджета, останалите ще протестират

Автобусни превозвачи заплашват с следващ митинг, откакто станало ясно, че единствено 9 компании ще получат лъвския къс от гласуваните с актуализацията на бюджета 40 млн. лева за сектора.

Парите бяха гласувани от 46-то НС като безплатна помощ за автобусния транспорт, потърпевш съществено от ограничаващите ограничения против ковид и още по-сериозно от устремното повишение на цените на горивата от началото на годината. Отделно транспортните фирми се чака да получат за публичен транспорт още 15 млн. лева от гласуваната спомагателна дотация за общините от 100 млн. лева

Министерство на превоза е изработило план на разпоредбите за разпределение на 40-те милиона лв. спомагателни бюджетни средства, съгласно който 80% отиват в 9 огромни автобусни компании, 132 фирми са изключени от програмата, а останалите 1340 дребни превозвачи ще се борят за 8 млн. лева За това сигнализират от Национално съдружие Случаен транспорт (НССП), в което членуват дребни транспортни компании, главно свързани с туризма.
От транспортното министерство обяснили, че в разпределението на помощта този път включват големите компании в сектора, тъй като до момента те не са получавали ковид-помощи. Прави впечатление обаче, че прагът на подкрепяне за огромни предприятия (8% от приходите за 2019 г.) надалеч надвишава допустимия предел съгласно Европейска комисия – 3,5 милиона лв., показват от НССП. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР