Автобуси на градския транспорт във Варна спират на пътното платно

...
Автобуси на градския транспорт във Варна спират на пътното платно
Коментари Харесай

Автобуси качват пътници от платното заради неправилно паркирани коли във Варна

Автобуси на градския превоз във Варна стопират на пътното платно и качват пасажери посред пешеходна пътека поради погрешно паркирани коли. Абсурдната обстановка се разиграва на бул. “Цар Освободител ” в региона на Териториалната проектантска организация. Проблемът с паркираните коли в дясната лента на булеварда в посока към кръстовището с улица “Отец Паисий ” основава предпоставки за произшествия с пешеходци и водачи.

Варна

На рисковия сектор има подложен знак за възбрана на паркирането и престоя, само че водачите въобще не се преценяват с него и паркират на метри от спирката. Автобусите на градския превоз нямат избор и стопират на платното, с цел да се качат пасажерите. Всичко това води до тапи и рискови обстановки, тъй като трафикът по този бул. е доста претрупан.
Жител на Варна:
" Абсолютно няма избрана линия тук, където да стопира. Ето сега това, което се получава отново е, че е доста мъчно и пресичането изключително с малко дете би трябвало да има някаква зона отделена. "
Често рейсовете стопират и на намиращата се наоколо пешеходна пътека, което попречва прекосяването на пешеходците.
Жител на Варна:
" Винаги е по този начин тук, някакси и пешеходната пътека отвъд по този начин е направена, тук идват, пресичаш и е неловко, просто неловко за нас. "
От предприятието „ Общински паркинги и синя зона “ знаят за казуса и дадоха обещание, че всеки ден ще правят надзор на рисковия сектор.
Младен Иванов, шеф на „ Общински паркинги и синя зона “:
" Реално с „ паяци “ не може да се управлява напълно паркирането и неправилното паркиране. "
Хората са безапелационни, че казусът може да бъде решен най-бързо посредством по-строг надзор от институциите и налагането на санкции на нарушителите.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР