Автентични снимки и картички от войните в началото на ХХ

...
Автентични снимки и картички от войните в началото на ХХ
Коментари Харесай

Три войни в една изложба в Казанлък

Автентични фотоси и картички от войните при започване на ХХ век , които са били съхранявани в главно в персонални архиви ще покаже в изложбата " Войните за България - Балканска, Междусъюзническа и Първа международна " Музеят на фотографията и актуалните образни изкуства (МФСВИ) в Казанлък. Експонатите, близо 200, демонстрират малко известни до момента обстоятелства и данни за присъединяване на български бойци и офицери в трите войни.
Те са открити, цифровизирани и обработени от музея, а десетки казанлъчани са дали фрагменти от фамилните си архиви. Ще бъдат показани и фотоси от фондовете на музея на фотографията и Историческия музей „ Искра “. Част от фрагментите са на казанлъшкия фотодокументалист Генчо Стайнов, които са били оповестени във френското издание L’ILLUSTRATION от 15 март 1913 година, образец от което има фотографският музей.
На 32 табла изложбата демонстрира фронтовия живот от интервала 1912-1918 година. На едно табло могат да бъдат видени командирите на именития 23-ти пехотен Шипченски полк, 130-годишнина от основаването на който се празнува през 2019 година
Изложбата ще се открие в 17:30 часа на 4 февруари , понеделник, в Музея на фотографията и актуалните образни изкуства в Казанлък.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР