Австрийците мога да си вземат виенския шницел и да ходят

...
Австрийците мога да си вземат виенския шницел и да ходят
Коментари Харесай

Шницели от тиквичка, патладжан и картофи

Австрийците мога да си вземат виенския шницел и да вървят да си слушат Моцарт, тъй като шницелът на Илияна от тиквичка, патладжани и картофи безусловно го удря в земята Опитайте и ще разберете, че не приказваме празни приказки

Необходими Продукти

● тиквички - 1 бр. междинна
● картофи - 300 г
● патладжани - 200 г печен и белен
● магданоз - на усет
● сол
● брашно - 4 - 5 с.л. с набухвател
● къри - на усет

за гарниране


● заквасена сметана
● копър - свеж
● черен пипер
● сол

Начин на подготвяне

Измиваме тиквичката, белим и нарязваме по дължина на 3-4 части. При нужда отстраняваме семената. Тиквичката настъргваме на едро ренде и посоляваме на усет.

Оставяме за 5-10 минути и отцеждаме хубаво от сока. (Слагам в огромна цедилка и прилепям с лъжица да се отцеди или отцеждаме с тензух или марля ). Картофите белим и сваряваме. патладжана нарязваме на ситно.

Към отцедените тиквички прибавяме сварените пасирани картофи и нарязан печен и белен патладжан. Добавяме сол на усет, къри на усет, нарязан свеж магданоз и 4-5 супени лъжици брашно с набухвател.

Разбъркваме хубаво. От получената гъста, лепкава каша, като си оказваме помощ с лъжици, сипваме в загрято олио и изпържваме шницели. Изваждаме върху салфетка да се отцедят от непотребната лой.

Поднасяме със заквасена сметана, смесена с черен пипер на усет, сол на усет и нарязан ситно свеж копър.Може да прибавим и чесън на прахуляк или пасирана скилидка свеж чесън.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР