Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер е заявил в интервю за

...
Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер е заявил в интервю за
Коментари Харесай

Борбата срещу терористите продължава, според австрийския вътрешен министър

Австрийският вътрешен министър Карл Нехамер е декларирал в изявление за ORF, че полицията към момента се бори с терористите по улиците на Виена.

Според неговите думи, сега няколко специфични елементи организират търсене на терористите. Министерството на защитата също взе участие в специфичната интервенция. Нехамер е добавил, че военните вземат участие в отбраната на редица обекти във Виена, с цел да може полицията да взе участие в спецоперацията.

„ Продължаваме да търсим евентуални нарушители “, пояснил е той.

Министърът прикани жителите да заобикалят публични места и да не споделят видеоклипове от стрелбата в центъра на австрийската столица в обществените мрежи. От съображения за сигурност е най-добре да ги качват в полицейската цифрова платформа за експертна оценка, споделил е той.

Припомняме, че преди минути се появи информация и.

По-рано австрийската полиция съобщи публично, че нападенията са проведени от няколко въоръжени мъже в шест разнообразни елементи на града. Първите изстрели са били в 20:00 локално време (21:00 българско време) в синагогата на Зайтенщетенгасе в центъра на Виена.

Припомняме, че при терористичната офанзива в центъра на Виена са били нападнати два ресторанта, синагога и еврейски културен център. Нападателят в синагогата се е самовзривил. Други са употребявали огнестрелно оръжие.

По-рано от осведомителните издания беше обявено за най-малко 7 починали (сред които и полицай) и няколко ранени, като тази информация чака публично удостоверение.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР