Австрийският посланик в Букурещ Аделхайд Фолие не се яви на

...
Австрийският посланик в Букурещ Аделхайд Фолие не се яви на
Коментари Харесай

Австрийският посланик в Букурещ игнорира румънския президент - не отидe на среща с дипломатите

Австрийският дипломат в Букурещ Аделхайд Фолие не се яви на събитие с румънския президент Клаус Йоханис, оповестява Медиафакс. „ Посланикът не е в страната “, сподели представител на посолството, представен от Диджи24.

Днес президентът на северната ни съседка е имал среща с всички посланици на страните членки на Европейския съюз. Този на Австрия обаче не е участвал, оповестяват за румънската организация източници, взели участие в събитието. Сред присъстващите е бил Георг Оберайтер - заместник-ръководител на задачата на австрийското посолство в Букурещ, съобщи Българска телеграфна агенция.

В понеделник (12 декември) президентът Клаус Йоханис съобщи, че ще продължи диалозите с австрийската страна и с Европейската комисия по тематиката Шенген. „ Този ​​вот, даже и да ме разстрои и разочарова, няма да ме накара да отстъпя “, добави румънският президент. В четвъртък (8 декември) на Съвета по правораздаване и вътрешни работи в Брюксел Австрия блокира присъединението на Румъния и България към Шенген, напомня Медиафакс.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР