Австрийският министър на финансите Магнус Брунер бе лишен от шофьорска

...
Австрийският министър на финансите Магнус Брунер бе лишен от шофьорска
Коментари Харесай

С над 130 км/ч: австрийски министър остана без книжка

Австрийският министър на финансите Магнус Брунер бе лишен от шофьорска брошура за един месец, откакто бе заловен да кара с превишена скорост, седнал зад кормилото на служебния си автомобил, съобщи Ройтерс, като се базира на изказване на неговото министерство.

Петдесет и една годишният Брунер е карал служебно Бе Ем Ве с повече от 50 км/час над позволената скорост от 80 км/ч покрай западния град Дорнбирн в родната му провинция Форарлберг, когато полицията го спряла предходната събота заран, заяви министерството, като удостовери информация, оповестена в локални австрийски медии.

" На път за частна среща министърът на финансите Магнус Брунер не е забелязал краткотрайното ограничаване на скоростта ", се споделя в изказването на ведомството, само че без да се показва тъкмо с каква скорост е карал министърът.

" Министърът на финансите съжалява за този случай и се извинява за него ", добавя ведомството.

Въпреки че австрийските министри разполагат с водачи, които да ги карат на публични срещи, те имат право да карат служебните си коли за персонални цели. В Австрия предходната събота бе формален празник.

Едномесечно лишаване на свидетелството за ръководство на МПС е наказването за превишаване на позволената скорост с повече от 50 км/ч в Австрия, с изключение на в границите на обитаемоте места, където то се ползва за превишаване на скоростта с над 40 км/ч.

Това не е първото произшествие на Брунер, обвързвано с придвижването по пътищата. Преди една година той бе откаран в болница с контузия на главата след случай с електрически скутер във Виена, който по думите му е бил породен от него, защото не обърнал задоволително внимание при завой.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР