Австрийски автопроизводител не е нещо суперекзотично, както български да речем. В Австрия

...
Австрийски автопроизводител не е нещо
суперекзотично, както български да
речем. В Австрия
Коментари Харесай

И австрийците с хиперкар - Milan Red има четри турбокомпресора

Австрийски автопроизводител не е нещо суперекзотично, както български да речем. В Австрия се вършат доста автомобили по поръчка на външни автопроизводители като Mercedes и Jaguar от местната компания Magna. Има и локално производство – на известния спортен модел KTM X-Bow.

Сега в листата на местните автопроизводители се включва и компанията Milan Automotive, учредена през март миналата година. Шефът на компанията Маркус Фукс е някогашен автопилот и маркетингов шеф на тима на Памела Андерсън Downforce1. Идеята за собствен спортен автомобил Фукс има от дълго време, а в 2012-а даже сподели прототипа Milan, за тестовете на който бяха привлечени Дейвид Култард и Феликс Баумгартнер. Едва след шест години, обаче, Фукс успява да направи първия си автомобил - Milan Red.

Дължината на купето на Milan Red е 4741 мм, а ширината и височината надлежно 2156 и 1197 мм. Междуосието е 2750 мм, а масата на колата доближава доста приличните 1300 кг. От място до 200 км/ч “червеният/Red ” се изстрелва за 5,46 секунди, а до 300 км/ч за 9,98 сек. Това е по-добро достижение от това на Bugatti Chiron, който има резултати 6,5 и 13,6 секунди надлежно. Milan Red има три режима на придвижване, чиито имена приказват сами за себе си – Glide /плъзгане/, Hunt /лов/ и Attack.

Хиперкарът е екипиран с керамичнокарбонови спирачки от Brembo – шестбутални начело за диска 390 мм и четрибутални откъм гърба за диска 380 мм. Джантите са от кован алуминий, гумите са с размери 265/35 R20 начело и 325/30 R21 откъм гърба.

В основата на структурата на Milan Red е карбонов монокок, затрупан с външни композитни панели. От въглерод са двойните носачи и начело, и откъм гърба. Според австрийците това комбиниране се използва за пръв път при автомобил за пътна употреба. Окачването позволява регулиране на наклона и схождението на всичките колела, конфигурация на пружините, амортисьорите и стабилизаторите за напречна резистентност. В базовата комплектация влиза и система за принудително покачване на купето и увеличаване на култура пред препятствие в границите на 90 – 135 мм.

Хиперкарът е кръстен на редкия хищник червен орел. Плановете са за производство на 99 екземпляра, като всеки от тях ще има бензинов мотор V8 с ходов обем от 6,2 л. Той е екипиран с четири турбокомпресора с помоща на които максималната мощ доближава 1325 к.с., а максималният въртящ миг 1400 Нм. Всичко това се хвърля на задните колела през седемстепенна роботизирана преселективна кутия.

Максималната скорост на “орела ” надхвърля 400 км/ч, а скокът от нула до стотака лишава едвам 2,47 секунди.Bugatti Chiron с неговите 1500 к.с. и 1600 Нм скача от 0 до 100 за 2,5 секунди, а таванът на скороста му е 420 км/ч.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР