Австрийската столица Виена е най-добрият град за живеене в света,

...
Австрийската столица Виена е най-добрият град за живеене в света,
Коментари Харесай

Виена е най-добрият град за живеене в света

Австрийската столица Виена е най-хубавият град за живеене в света, съгласно изследване на списание " Иконъмист ". Тя е и първият европейски град, който оглавява класацията и измества седемкратния първенец Мелбърн.

Какво прави Виена толкоз примамлива и кои са другите приятни за живеене градове - вижте в репортажа на Джанан Дурал.

С вихрените си валсове, красива архитектура и богата история Виена неслучайно от години е измежду най-хубавите градове за живот в Европа. Сега разположената на двата бряга на Дунав австрийска столица съумя да детронира Мелбърн и към този момент е първа в света.

140 града на 5 континента, оценени по 30 разнообразни критерия, измежду които непоклатимост, опазване на здравето, просвета, околна среда, обучение и инфраструктура. Според " Иконъмист " Виена е станала по-сигурна от всеки път, а престъпността е рекордно ниска.

С минимална разлика - на трето място - е японският град Осака, следван от Сидни и Калгари. Редица европейски градове тази година са избрани като по-добри за живот, а с рекордните16 места по-нагоре е Манчестър, където ограниченията за сигурност за повишени след атентата от предходната година.

Тази година за най-лош град за живот е определена сирийската столица Дамаск.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР