Австрия влиза в национален локдаун от днес, с който се

...
Австрия влиза в национален локдаун от днес, с който се
Коментари Харесай

Австрия в пълен локдаун от днес

Австрия влиза в народен локдаун от през днешния ден, с който се надява да ограничи разпространяването на ковид на фона на възходящия брой инфектирани – стъпка, която се следи деликатно от други европейски държавни управления, борещи се с натоварени здравни системи и огнища на заболяването

Очаква се ограниченията да продължат най-вече 20 дни, като резултатът от тях ще бъде оценен след първите 10. Изискванията са хората да останат у дома, като се изключи случаите на покупка на хранителни артикули, посещаване при доктор и спорт, съобщи „ Асошиейтед Прес “.

Ресторантите и множеството магазини ще останат затворени, а по-големите събития се анулират. Училищата и дневните центрове може да останат отворени, само че се предлага родителите да държат децата си вкъщи.

Австрия се надява да отстрани ограниченията на 13 декември, само че може да наложи спомагателен локдаун за неимунизираните. Новите ограничения стартират ден откакто мнозина се любуваха на последния си ден в кафенетата и на коледните базари в цялата страна.

Миналия петък канцлерът Александър Шаленберг разгласи, че от 1 февруари в действие влиза и наложителната имунизация на популацията. Все още не са ясни детайлностите към това решение.

В изявление за вестник „ Куриер “ през вчерашния ден той разгласи, че е „ печален “, че австрийското държавно управление би трябвало да прибегне до наложително ваксиниране, с цел да подсигурява, че задоволително хора са предпазени от COVID-19.

В момента малко под 66% от близо 9-милионното население на Австрия е изцяло имунизирано. Това е едно от най-ниските равнища на имунизация в Западна Европа.

В събота страната записва 15 297 новозаразени. Болниците са претрупани, като най-тежко наранени са тези в района на Залцбург и Горна Австрия.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР