Австрия стана поредната страна, която реши да започне посетпенно отпускане

...
Австрия стана поредната страна, която реши да започне посетпенно отпускане
Коментари Харесай

И в Австрия започна отпускане на мерките

Австрия стана следващата страна, която реши да стартира посетпенно разпределяне на ограниченията против разпространяването на ковид.

Държавата вкара наложителна имунизация и едни от най-строгите ограничавания, само че в този момент Австрия отпада по този начин нареченото 2G предписание за комерсиалните обекти, музеите и услугите при които има непосредствен контакт сред клиенти и чиновници.

Това значи, че към този момент не е належащо да се показва документ за имунизация или преболедуване.

За посещаване на фризьорски салон, да вземем за пример, хората, които нямат сложена ваксина, би трябвало да показват негативен тест за COVID-19.

За всички остава наложително носенето на маски с висока степен на отбрана.

Според жителите това си опонира със наложителната имунизация. Други го правят оценка позитивно и считат, че ще сътвори повече сигурност.

Отпадат рестриктивните мерки за наличие на публични събития. От 19-и февруари неимунизираните също ще могат да посещават ресторант, само че единствено с негативен тест.

Броят на новите случаи остава висок - повече от 31000 за денонощие, само че съгласно държавното управление обстановката в лечебните заведения е под надзор.

В сряда е планувано съвещание на федералните управляващи с представителите на австрийските провинции, на което ще бъдат разисквани идващите стъпки в битката с пандемията.

ТЕМА преди 39 минути 487 преди 2 часа 1356 преди 5 часа 1059
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР