Австрия предлага войници да помагат за контрола на потока мигранти

...
Австрия предлага войници да помагат за контрола на потока мигранти
Коментари Харесай

Австрия предлага войници да помагат за контрола над миграцията

Австрия предлага бойци да оказват помощ за контрола на потока мигранти към Европа, да вземем за пример на Балканите или в Северна Африка, съобщи Асошиейтед прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Министрите на защитата Марио Кунасек и на вътрешните работи Херберт Кикъл обявиха пред кореспонденти през днешния ден, че бойците биха могли да бъдат употребявани също по този начин по външните граници на Европейски Съюз посредством двустранни съглашения за " помощни задачи " или в поддръжка на службата на Европейски Съюз за гранична сигурност Фронтекс.

Няколкостотин бойци сега поддържат австрийската полиция за контрола на границите със Словения, Унгария и Италия, напомня АП.

" Те оказват помощ от 2016 година, тъй като полицейските сили бяха претрупани заради неналичието на надзор по външните граници на Европейски Съюз ", съобщи Кикъл. " Искаме отсега нататък да вършим това по друг метод ", акцентира той.

Войници от европейските армии биха могли да бъдат ситуирани на външните граници на Европейски Съюз, с цел да поддържат Фронтекс, която още не е достигнала планувания си личен състав от 10 000 души, предлага Австрия. Планът планува също по този начин разполагане на бойци от Европейски Съюз на непознати територии като Северна Африка.

Кунасек ще изложи австрийското предложение за това по какъв начин армията може да сътрудничи с полицейските елементи за въздържане на миграцията в края на август на неофициална среща на министрите на защитата на Европейски Съюз, която той ще управлява, защото Австрия в този момент ръководи Европейски Съюз, добавя ДПА.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР