Австрия отново е без канцлер. След като Себастиан Курц се

...
Австрия отново е без канцлер. След като Себастиан Курц се
Коментари Харесай

Защо Австрия остана без канцлер?

Австрия още веднъж е без канцлер. След като Себастиан Курц се отдръпна, беше завещан от Александър Шаленберг. След като Курц се отдръпна и като водач на „ Народната партия “, Шаленберг също подаде оставка, тъй като министър председател ще е новият партиен водач Карл Нехамер.

„ През 2017 година на успеха на Себастиян Курц се гледаше като на историческа победа. Имаше огромни упования. Беше именуван „ детето знамение на политиката “. На 31 години пое канцлерският пост, а преди този момент – на 27 година, стана външен министър “, напомни основният редактор на „ Международни вести “ в bTV Кристина Баксанова.

По думите ѝ Курц е поел властта сега, в който „ Народната партия “ има потребност от смяна, когато гласоподавателите в Австрия не имат вяра на обичайните партии. Залитането към крайнодясното е и поради миграционната рецесия.

„ Той се разгласи за затваряне на Балканския маршрут на мгрантите и по този начин се опълчи на политиките тогава на по-големите страни в Европа, с което завоюва известност “, добави журналистът от bTV.

Тя подсети и за абсурда около изнесената информация, че един от партийните функционери е употребявал държавни средства за маркетинг акция, която още 2016 година да обезпечи позитивни публикации за Курц. В момента тече следствие по проблема.

Себастиан Курц беше забъркан в този скандал и това му донесе негатив, разяснява Баксанова.

Гледайте повече във видеото!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР